Càritas, crisi i diners no declarats


  • Comparteix:

arcadi.oliveres

Arcadi Oliveres


Publicat: el 6/nov/08
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa pocs dies, Càritas Sant Cugat presentava un informe dient que l'any 2007 havia atès a 1.500 persones necessitades i que només de gener a abril d'aquest any ja eren també 1.500 persones necessitades les que havia atès Càritas.

ESCOLTA-HO

Això vol dir que si les xifres segueixen la mateixa tendència s'haurà hagut d'atendre tres vegades més de gent que no pot arribar a fi de mes o que no té els recursos suficients. Això, evidentment, és un dels símptomes de la crisi, que també afecta una població rica com Sant Cugat, que té una de les rentes més altes de Catalunya. S'han de prendre mesures davant d'aquesta situació. Càritas fa molt bé en protegir la gent però no és només una feina de Càritas, és també una feina de l'administració, en aquest cas probablement de l'administració central que és la que té recursos destinats a cobrir aquests problemes.

Però és que mentre Càritas ens parla d'aquesta necessitat i l'administració central hauria de respondre, la Universitat Pompeu Fabra acaba de publicar un estudi segons el qual el frau fiscal a Espanya puja 80.000 milions d'euros a l'any. Jo penso que aquí hauríem de començar a casar les dues coses. Per una banda la necessitat de la gent, que Càritas segueixi fent la feina que és molt indicat i necessari que la faci, però potser seria hora de començar a reclamar a aquells que amaguen els 80.000 milions d'euros, que la gent sap on són. Per exemple el Ministeri d'Hisenda va dir que només a les immobiliàries ja s'amagaven 6.000 milions d'euros no declarats i a partir d'aquí tinc la impressió que es podria començar a resoldre el problema.

Per tant, mirem el curt espai, el de Càritas, que s'atengui a la gent, però també mirem el gran espai si volem començar a pensar en la solució dels problemes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.