Parlament Europeu o Parc Juràssic?


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 12/jun/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Davant la baixa participació que han registrat les eleccions europees a Sant Cugat -només han votat el 45% dels electors (22.179)-, Cugat.cat ha fet una enquesta sobre el tema aquesta setmana i la immensa majoria de respostes obtingudes han coincidit a dir que la raó es troba en el fet que 'la gent no sent propers els temes europeus' i que 'els partits no han fet una bona campanya'. És a dir, les mateixes respostes que han recollit els diaris de la resta d'Europa entre els seus lectors.

ESCOLTA-HO

Queda clar, per tant, que el punt de vista dels santcugatencs coincideix força amb el dels ciutadans de la Unió on, com sabem, la participació també ha estat molt baixa i ho continuarà essent mentre els partits polítics no comencin per ser ells els primers a creure en la importància de les lleis que aprova el Parlament Europeu.
En l'àmbit de l'Estat espanyol, els culpables d'aquest desinterès són els partits més grans, el Partit Popular i el Partit Socialista, que, amb el perfil juràssic dels candidats que envien a Brussel·les i amb unes campanyes electorals mancades de programa, impossibiliten tota sintonia que no tingui una arrel ideològica en clau espanyola. Diputats com ara Aleix Vidal-Quadras, Jaime Mayor Oreja o Magdalena Álvarez, que ja es troben a la tardor de la seva carrera política, actuen com a elements dissuasius a l'hora d'anar a votar. I el mateix es pot dir de la utilització de dinosaures com Bush, Aznar, Berlusconi i altres figures de la caverna per tal d'atemorir l'electorat amb la vella cantarella del conte del llop. En el cas de la socialista Maria Badia, per exemple, no hi haurà res, ni un gest, ni una frase, ni tan sols una paraula que recordi el seu pas per aquestes eleccions. Només una imatge. Una imatge que quedarà per sempre atrapada en el record: la de la seva cara formant parella amb Aleix Vidal-Quadras en tots els cartells electorals del país.
Per sort, no tots els partits s'han comportat així. N'hi ha hagut tres que han presentat candidats amb perfil propi i amb arguments rellevants: Esquerra amb Oriol Junqueras, CiU amb Ramon Tremosa i ICV amb Raül Romeva. Només ells, Junqueras, Tremosa i Romeva han aconseguit transmetre la idea que els diputats catalans que veritablement ens representen al Parlament europeu no són els qui defensen els interessos del Partit Popular o del Partit Socialista, sinó aquells que defensen els interessos nacionals de Catalunya.

VÍCTOR ALEXANDRE
Periodista i escriptor
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.