Sobre el Pacte a Valldoreix


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 3/oct/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La Candidatura de Progrés i Catalanista de Valldoreix es va trobar, el 2003, un territori immers en un descrèdit urbanístic i un desgavell econòmic. Cases en Zona verda, irregularitats urbanístiques (notícies d'aquells moments: vilaweb, El Periódico) oblits volguts (dels dos governs de CIU a Sant Cugat i Valldoreix) del deute històric amb l'EMD, inacció total, intent de treure les competències urbanístiques de l'EMD etc.

El nou govern no ho ha tingut fàcil, les majories a l’Ajuntament de Sant Cugat de CIU han limitat molt la seva acció. El nou mandat electoral (2007 ) atorgava un joc de majories estrany. Per un costat la presidència de l’EMD per part de la Candidatura d’esquerres (PSC, ICV, ERC i veïns progressistes) i per l’altra una majoria d’un vocal en el plenari de l’EMD. Calia cercar un acord. I es va fer, un acord de mínims que cerqués treballar per Valldoreix. CIU va trencar la confiança en els acords i va dinamitar el pacte.
Ja fa mesos que en diferents tertúlies i declaracions (Cugat. Cat, blog, santcugat opina) se succeïen retrets, problemes i també demandes de responsabilitat.
El nostre grup ha demanat reiteradament a CIU- Actuem un compromís amb el poble de Valldoreix i la finalització d’un joc d’oposició que únicament cercava el descrèdit personals dels representants de la Candidatura d’esquerres i dinamitar qualsevol acció del govern. Els jocs d’oposició són els que són, però no és responsable votar en contra de la contractació d’una educadora de l’escola bressol, de projectes aprovats, de fer perdre subvencions, que no hi hagi mobiliari a la sala de plens o problemes a l’escola de música o votar en contra de projectes endegats en les seves àrees quan eren al govern.
L’estiu, sembla ser, que ens aportat unes noves línies de diàleg entre govern i oposició a Valldoreix. Saludem aquestes noves línies com a molt positives, pensem el mateix que quan es va configurar el pacte trencat, cal entendre’s per oferir als ciutadans seguretat en la pressa de decisions i abordar problemes i solucions. Apostem pel diàleg d’una manera clara, ara i abans.
Des del PSC sempre hem valorat una relaxació en les formes i obrir les vies per trobar punts en comú sobre temes de “ciutat” a Valldoreix. Hi ha determinats temes que estan encallats, no desenvolupats o aturats per l’oposició de Valldoreix o el govern de Sant Cugat que no ho han d’estar.
L’acord de delimitació del territori de Valldoreix, les obres del FEIL 2010 a VDX (encara a concretar però que poden representar més de 500.000 euros en projectes de noves tecnologies, serveis socials o medi ambient), el desencallament de la plaça de la vila i el conseqüent concurs d’idees, el pla d’equipaments de Valldoreix i l’oblit del territori en el pla d’equipaments de Sant Cugat, desplegament del conveni competencial en referència a la seguretat (més policia local i millor coordinació), no aturar els processos selectius de personal (el personal de l’EMD no ha de ser arma de batalla política)
Altres temes, que esdevenen prioritaris i punts d’acord o desacord, que poden hipotecar la continuïtat i fins i tot la desaparició de l’EMD, com:
- Paralització per part del govern de CIU a Sant Cugat de l’enviament o trasllat de les indemnitzacions de zones verdes a Valldoreix (antecedents). Les possibles sentències faran que l’EMD entri en fallida amb el trasllat d’una competència no pròpia.
- Acord sobre el conveni econòmic i la seva pròrroga, si s’escau
- Aprovació dotació econòmica per al projecte d’urbanització de l’ Avinguda Baixador
- Dotació de l’import compromès per a realitzar les obres de soterrament de les torres d’alta tensió.
- Acord sobre l’habitatge públic a Valldoreix i incorporació a Promusa
- Conveni Tabasa construcció aparcament estació de FFGG
A grans trets, els temes apuntats són de caràcter molt important. Hi ha altres de presència institucional que fins ara han estat vetats, com la incorporació de l’EMD a Promusa, Consell de seguretat municipal etc
Com poden veure no estic parlant de carteres, no estic parlant de sous (que no haurien de pujar) ni de despatxos. Entenc que per entrar a parlar de tots aquests temes primer s’ha de parlar i acordar allò que és important: els projectes estratègics per Valldoreix.
A nosaltres sempre ens trobaran en un pacte que beneficiï a Valldoreix. A nosaltres no ens trobaran en un pacte que obviï les necessitats dels ciutadans de Valldoreix i que hipotequi la continuïtat de la institució i el seu autogovern.
Per tan, si CIU aposta pels ciutadans de Valldoreix, per resoldre els temes de ciutat i per la seva institució, estic segur, i apostaré, per tal que properament hi hagi un nou pacte de governabilitat-govern a l’EMD de Valldoreix, si així ho acorden les parts.

FERRAN VILLASEÑOR és primer secretari del PSC




  • Comparteix:

COMENTARIS

Sr.Villaseñor, qui va trencar el pacte, van ser vostes. La Sra.Turu va expulsar del gobern de la EMD als volals de CIU/ACTUEM. No sigui mentider. Perque no parla dels diners de la EMD gastats amb la gossera ? I del us de la brigada de la EMD per fer la gossera ? i del material ? Entenc que no li interesi parlar de sous, ja que dificilment es podia justificar le sou de la Sra.Turu. Si volen gobernar la EMD, es molt sençill, esta en les seves mans.

Enric. Enviat el 3/oct/09


Sr. Villaseñor,per que en contes d'abocar sistematicament mentidesi i falsetas a sobre de CiU-Actuem, no agafa vostè la responsabilitat de posar-se al devant de les negociacions i dona una imatge mes compromesa amb els suposats interesos que el seu grup diu que defensa ?. El moviment es demostre caminant,no?.

Antoni. Enviat el 3/oct/09


Em sembla que ja ho fet lo de posicionar-se a favor d'un pacte, amb condicions. Si hi ha nou pacte espero que ningú es pugi el sou, ni la senyora Turú ni el candidat de CIU, el PUig, ni cap dels altres del ple A veure si ho arreglen ja que estem cansats de tant merder i sempre sortir a tot arreu, espero que totes les coses que posa allà es puguin com a mínim començar. Marc

marc vdx. Enviat el 3/oct/09


Marc,si el Sr.Vilaseñor esta a favor del pacte,perque no va intervenir cuan la Sra Turu el va trencar,amb el seu coneixament ?.Estic en contra com tu en el fet de sortir a tot arreu amb el merder de sempre,pero tot aixo va lligat tambè desde que esta la Sra Turu.

Anna. Enviat el 3/oct/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.