El Fòrum Social Català


  • Comparteix:

arcadi.oliveres

Arcadi Oliveres


Publicat: el 28/gen/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Malgrat no sigui un tema estrictament santcugatenc, si que afecta a la gent que hi viu aquí, i a la resta del món. I justament per això vull parlar de la celebració d'aquest proper cap de setmana el dissabte i el diumenge vinent, a Barcelona i més concretament al recinte antic de la Universitat de Barcelona, la Plaça de la Universitat del que s'anomena el Fòrum Social Català.

ESCOLTA-HO

El Fòrum Social Català no és altra cosa que l'expressió ,en aquest cas, referida a Catalunya del Fòrum Social Mundial, dels quals alguns deuen tenir-ne notícia, i que es va començar a moure l'any 2001 a Puerto Alegre, a Brasil, arrel de la crítica que suposava una economia completament neoliberal, que s'havia instal·lat en el món als anys 90.
Ja fa 10 anys o 9 anys i mig, es va començar a dir que no funcionava, i finalment ara fa un any i mig, s'ha comprovat que definitivament no funcionava i hem arribat a la resignació de crisi, que ha afectat als més febles de tot. Però evidentment no n'hi ha prou dient que aquesta economia no funciona i que hi ha crisi, cal buscar alternatives.
I, precisament el que es fa en aquests fòrums els que tenen caràcter mundial, i els anys com aquest que no se celebra el fòrum de caràcter mundial, aquests que tenen caràcter local, doncs, és intentar trobar alternatives: En el món econòmic, empresarial, financer, per descomptat social, en el món de la immigració, de l'ecologia. De cara a tots els problemes davant els quals hem de respondre perquè són reptes importants.
Aquests seran debats entenc jo, que prou interessants, que tindran lloc durant aquest cap de setmana i que si els treballem bé i busquem els resultats que cal, ens portaran probablement en aquella idea que és la que constitueix el lema del Fòrum Social Mundial: "Un altre món és possible, mirem de treballar-hi"

ARCADI OLIVERES és economista i president de la Fundació Justícia i Pau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.