Són uns tramposos


  • Comparteix:

ignasi.bea

Ignasi Bea


Publicat: el 25/feb/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan algú no segueix les normes del joc, és un trampós. Quan, a més d'això, el trampós només ha deixat de seguir-les quan ha començat a perdre jugant a un joc que ell mateix ha creat, la cosa encara és pitjor. Això, justament, és el que estan fent alguns empresaris ara que van maldades i els beneficis no són els mateixos que en temps de bonança econòmica.

ESCOLTA-HO

Sant Cugat no és una excepció, i a la nostra ciutat més de 2000 treballadors s´han vist afectats per una trentena d'EROs. La setmana passada ens arribava la notícia de SHARP, en què la direcció decidia augmentar l'expedient de regulació a 430 empleats un any i reduir costos. De què viuran els treballadors obligats a aquestes 'vacances temporals'? Qui garanteix que passat aquest temps tot tornarà a la normalitat? (és a dir, treballar i produir plusvàlua per augmentar els beneficis d'uns directius benestants). Ningú. No ho pot garantir ningú perquè el sistema que tenim s'està caient a trossos i perquè la lliure competència fa que passin aquestes coses. A més a més, sempre hi haurà països que produeixin el mateix a meitat de preu i les transnacionals, gens escrupoloses a l'hora de respectar els drets dels treballadors, es desplaçaran on els hi demanin menys.

No hi ha dret. I no es pot tolerar que governs que s'anomenen d'esquerres signin ERO's i legitimin l'actuació dels empresaris. Si els que governen, en comptes de protegir els treballadors posen facilitats per fotre'ls al carrer, és que la cosa no va bé. La classe política, d'esquerres o de dretes, no pot solucionar aquesta situació, perquè són precisament ells els que l'han creat. Ells han cedit mil i una vegades davant la patronal i han mirat cap a una altra banda permetent que beneficis milionaris quedessin en mans d'uns pocs, i ara fan el mateix quan les pèrdues només recauen sobre els més dèbils. Són ells els qui van oferir xifres astronòmiques a les multinacionals perquè s'establissin aquí, i són ells els que haurien de reclamar que tornin els diners quan apliquen ERO's o deslocalitzen i marxen a altres països.

Els treballadors i treballadores estan del tot indefensos entre empresaris i governs titelles. El sistema no pot ni sustentar aquells als quals explota i, per tant, no funciona. I quan quelcom no funciona, es comença a treballar en quelcom que si que funcioni.

Mans a la feina.

Prou ERO's
Prou empresaris tramposos
Prou polítics còmplices

IGNASI BEA SEGUÍ és membre de la CUP Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.