I no passa res!


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 30/jun/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El ple municipal d'aquest mes de juny del 2010 el recordaré per dos motius. Primer, com un dels més llargs, gairebé vuit hores, i desprès per la sensació d'indignació que vaig tenir, davant el rodet que aplica CIU al ple amb la seva majoria absoluta. M'explicaré millor.

El nostre Síndic de Greuges presenta el seu informe anual fent referència a què les queixes per l’actuació de la policia local lidera amb un 35% les queixes dels ciutadans. Doncs bé, per problemes d’organització interna i per manca de voluntat de l’alcalde, no es presenta per aprovació en aquest ple el Reglament de Seguretat i Convivència Ciutadana que serà una eina per aconseguir que la policia sigui més propera al ciutadà i per millorar el seu tracte amb els ciutadans.


I no passa res!

Ens presenten per aprovació els nous plecs de condicions per la adjudicació del contractes de neteja i recollida de residus que ens costarà, a tots nosaltres, un total de 87.000.000 d’euros. Podeu llegir la meva intervenció en l’enllaç
No donen resposta a les nostres preguntes i, encara més sorprenent, al dia següent no s’inclou cap tall de veu de les intervencions de l'oposició a la ràdio ni tampoc apareix la notícia al mitjans de comunicació escrits de la nostra ciutat. Per què tant silenci?


I no passa res!
Com a proposta de resolució d’expedient de licitació per alineació de dues parcel·les de propietat municipal, una d’elles s’adjudica a un regidor de l’equip de govern, per un valor aproximat de 150.000 euros. Vull creure que tot el concurs o subhasta s’ha fet bé, però segons la meva opinió, i en els moments en què vivim, no 'queda gaire bé' que ell sigui el beneficiari.

I no passa res!

Es porta per aprovació l’expedient de modificació del pressupost de l’ajuntament per al 2010. Aquesta modificació està motivada per la necessitat de fer front a una sentència judicial contrària a l’ajuntament, per una irregularitat urbanística al sector del Bell Indret, que ens ha costat més de 600.000 euros. A dia d’avui no han volgut donar-nos els detalls i si s’han identificat les responsabilitats corresponents.

I no passa res!

Es confirma la pròrroga de sis mesos més a la UTE encarregada de la construcció de la piscina de Mira-sol per poder trobar finançament. Es confirma que està en una situació delicada de difícil solució i que aquest projecte, reivindicat per el veïns de Mira-sol durant tants i tants anys, passarà a millor vida.


I no passa res!

Quan es comença a discutir la moció per condemnar l’atac de l’exèrcit israelià a la 'Flotilla de la llibertat' se suspèn el ple durant mitja hora perquè al nostre alcalde, admirador dels israelians, vol canviar alguns conceptes del redactat. Personalment, i sense entrar en matèria, opino que tenir a la gent esperant tant de temps és una falta de respecte. Per què no es va consensuar el dia anterior a la junta de portaveus?

I no passa res!

Finalment, desprès de set llargs anys, s’aprova el Reglament Orgànic Municipal i el Reglament de Participació Ciutadana. El més curiós i sarcàstic és que en Joan Recasens, màxim responsable d’aquest retard, traspassa les culpes als ponents de l’oposició per, segons diu ell, les seves absències a les reunions. L’èxit d’aquests nous reglaments dependrà de la voluntat de complir-los per part de l’equip de govern. Ho tenim magre, perquè aquesta falta de voluntat ja ha fet fracassar els anteriors reglaments. Espero equivocar-me i que passem de l’aparador a la realitat.

I no passa res!

Les reflexions que ara mateix m’estic fent són:

Com arriba tot això al coneixement dels santcugatencs i santcugatenques? Hi tenen dret, no?
Quin percentatge està realment interessat en saber-ho?
Amb quins paràmetres prendran la seva decisió de vot en les pròximes eleccions municipals?

JAUME MASSANÈS és regidor d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.