La fam disminueix però cal que disminueixi més


  • Comparteix:

arcadi.oliveres

Arcadi Oliveres


Publicat: el 5/ago/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La FAO, l'Organització Mundial de l'Agricultura i de l'Alimentació, ens ha fet conèixer una bona notícia: la fam en el món ha disminuït per primera vegada en quinze anys i s'ha situat en 925 milions de persones.

ESCOLTA-HO

Aparentment, això sembla que és bo perquè n'hi ha uns 100 milions menys que l'any passat però evidentment també pot ser conjuntural, que depèn molt de les collites actuals i d'altres situacions. El que és evident és que per altra banda no s'estan complint allò que es van dir els objectius del mil·lenni. Quan es va canviar de segle la ONU i també la FAO ens van dir que es procuraria que del 2000 al 2015 la fam quedés rebaixada a la meitat. Durant aquests deu anys la fam ha anat pujant, pujant i pujant i ara, per primera vegada, tenim una inclinació en direcció contrària. Tanmateix, això s'hauria de resoldre d'una manera més dràstica. La mateixa FAO ha anunciat que amb 50.000 milions de dòlars a l'any la fam es podria eradicar. Se'm dirà que són molts diners però si ho comparem amb tots els que s'han injectat a la banca veurem que no són gaires. He fet quatre números i els diners que en els dos darrers anys de crisi han anat a parar als bancs suposen dos bilions set-cents mil milions de dòlars , cinquanta quatre vegades més del que l'ONU demana per eradicar la fam. Per tant és una bona notícia que hagi disminuït però per descomptat l'hem de fer disminuir encara molt més.

ARCADI OLIVERES és economista, premi extraordinari Ciutat de Sant Cugat, president de la UNIPAU i la Fundació Justícia i Pau (publicat el 21/09/10)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.