Que ve el llop o Conte de la inclusió a tres veus


  • Comparteix:

ignasi.bea

Ignasi Bea


Publicat: el 16/oct/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En aquests temps que corren en què la política està farcida de discursos equívocs, veritats a mitges i cants al sol, és d'agrair que encara hi hagi grups polítics que aposten ferma i decididament per defensar els seus principis sense amagar-se'n.

ESCOLTA-HO

A casa nostra (Catalunya o Espanya, per no excloure ningú) tenim la sort de comptar amb el PSC-PSOE, que cada dia ens obsequia amb una nova mostra de sinceritat. Més meritori encara, aquest partit manté una coherència exemplar a tots els nivells: local, autonòmic i estatal.

Anem al gra:

Des de fa un temps el molt honorable president Montilla insisteix amb el discurs de 'independència és decadència' i fa crides a la concòrdia davant d'aquells que agiten les banderes de la divisió i els 'posicionaments que suposen una involució'. A nivell local, la tònica és la mateixa: l'Onze de Setembre, al parlament realitzat per Ferran Villaseñor s'expressava la preocupació pel 'trencament social que alguns cerquen' a més a més de l'ascens del neolerrouxisme (¿?) i la separació entre bons i dolents. Per si no ens havia quedat clar, dies després, en el marc de la discussió d'una moció per declarar Sant Cugat exclosa de la Constitució Espanyola, Salvador Gausa aprofundia en aquesta tesi, dient que cal assegurar la convivència i la cohesió social, que ells aposten per la inclusió en oposició a l'exclusió, etc.

El cercle virtuós es completava fa un parell de dies amb les paraules de l'entranyable Celestino Corbacho, que no es conformava amb pregonar el projecte inclusiu del seu partit, sinó que advertia als que volen la separació de l'Estat Espanyol que aquest seria un camí traumàtic i en cap cas pacífic.

Res de nou al planeta PSOE. Ja fa molt que ens tenen acostumats a cercar un enemic (intern o extern) per erigir-se com els únics que poden dur-nos a bon port. Primer va ser el 'si tu no vas ellos vuelven', després va ser l'amenaça nacionalista al País Basc i ara l'independentisme que pretén excloure aquells que no són purs.

I clar, un es pregunta de què parlen quan diuen cohesió si la reforma laboral que han implementat és l'agressió més brutal patida pels i les treballadores de l'Estat Espanyol des de la 'democràcia', si les ETT's les van dur ells i si al País Basc governen amb els seus arxienemics del PP després d'haver exclòs a un 10% de la població del dret al sufragi.

En nom de l'estabilitat i la cohesió social, doncs, no podrem defensar l'avortament (ja que hi hauria divisió entre avortistes/anti), una forma de govern republicana (els monàrquics quedarien exclosos), etcètera, etcètera. En nom de la inclusió els catalans i catalanes seguirem exclosos de drets elementals com el dret a decidir. En nom de la inclusió es permetran xantatges i amenaces de ministres de treball incompetents. En nom de la inclusió es negarà la democràcia.

Ignasi Bea Seguí és membre de la CUP i d'Endavant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.