Se'ns pixen a la cara i ens diuen que plou...


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 28/jul/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta setmana ens ha visitat la ministra espanyola de cultura, juntament amb el conseller Ferran Mascarell per fer formal l'última entrega dels 'papers de Salamanca'.

ESCOLTA-HO

I nosaltres, els catalans i les catalanes, anem posant catifes vermelles a una ministra que té gran part de culpa en el fet que encara falti un 20% de documentació per arribar, unes 600 caixes plenes de material segons asseguren els experts. I si es vol, també es pot posar sobre la taula el retard, les penes i fatigues que ha suposat rebre la documentació que ja hi ha a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), fet del que no en té la culpa només l'actual ministra de cultura espanyola.

Jo, davant de tant despropòsit, ho tinc molt clar: em posiciono al costat de la Comissió de la Dignitat i la seva reivindicació constant i continuada. Estem parlant de papers i documents que pertanyen a famílies catalanes i que van ser confiscats pel franquisme sota l'argument del dret de conquesta. És molt important no oblidar depèn de quines etapes de la història. Sense la seva lluita de fa anys i anys de ben segur que no tindríem aquí tota la documentació que ja tenim, igual que tampoc sabríem que encara en resta molta per arribar.

Sabeu allò de 'se'ns pixen a la cara i ens diuen que plou'? Doncs això!

GUIM PROS és regidor i portaveu municipal de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.