Menys números, més persones


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 30/set/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Un bon dia un sonat italià amant del fet d'especular amb la borsa ens desperta dient que ell es lleva cada dia desitjant que hi hagi recessions i que s'enfonsin més països.

Es veu que això el fa més ric! Ara, així que posem el peu a terra del llit, ens arriben a les nostres orelles pujades i baixades alguna cosa que sona a índex Dow Jones o IBEX, bancs i caixes que es fusionen com qui compra calces o calçotets.

I, mentrestant, mires i observes la realitat local i veus com la presidenta de la Coordinadora d'Entitats Esportives demana i ens parla de participació, de dret a poder ajudar a prendre decisions que siguin del seu àmbit. Veus les associacions de veïns que malden per aconseguir que els consells de barri siguin vertaderament una eina de participació real. Veus com les entitats de cultura no paren de reclamar espais des d'on pugin esdevenir visibles per tal de poder participar. Veus com el jovent i la gent gran s'organitza per poder participar.

I això, què hi té a veure amb el paràgraf de dalt, oi? Doncs jo crec que molt. Hi té a veure perquè crec que ja fa molt de temps que va sent hora que ens oblidem de la voràgine dels números i la macroeconomia, toquem de peus a terra i prenguem decisions col·lectives escoltant la col·lectivitat. I que ho fem predisposats i predisposades a entendre que potser tenen moltes més coses a aportar i proposar per tal de poder superar la situació actual que no pas tot el reguitzell d'agents econòmics que ens han dut fins aquí.

Jo, si fos director d'un banc, em faria vergonya sortir al carrer. En canvi, catifes vermelles per allà on trepitgen. Segur que no hi ha un terme mig?

GUIM PROS és regidor i portaveu municipal de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.