Participació: aparador o compromís


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 8/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Últimament estem llegint i escoltant que l'Ajuntament vol donar molta importància a la participació ciutadana. El nou Reglament de Participació Ciutadana, cinc Consells de Barri (abans tres), el Consell de la Ciutat i el fet que els ciutadans puguin parlar al principi dels plens són, en teoria avenços, importants.

ESCOLTA-HO

Vull ser positiu i creure que, ara, la participació ciutadana passarà de ser un aparador per quedar bé a ser una realitat. Evidentment, també ajudarà molt el relleu d'anteriors polítics, personatges nefastos que van contribuir al seu fracàs.

És normal l'escepticisme dels que portem molts anys assistint als Consells de Districte i a altres òrgans de participació. Tothom recorda que no es feien actes, que els mateixos temes es repetien a cada reunió sense cap resposta, les absències dels polítics responsables, l'ús dirigit dels diners de lliure disposició, etc. Amb tot això era normal que la gent cansada i avorrida optés per no assistir-hi més. Jo recordo assistències de solament tres o quatre veïns de tot un districte.

Repeteixo, vull ser positiu i espero que a partir d'ara siguem capaços de donar un gir a la situació. Un Ajuntament intel·ligent i democràtic ha de ser el primer interessat a tenir operatius uns canals bidireccionals de comunicació amb la ciutadania, llevat que no caigui en la temptació d'una dictadura blanca que pot comportar una majoria absoluta.

JAUME MASSANÉS és portaveu de uaSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.