Esperança a Euzkadi


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 19/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La conferència internacional de Pau que s'ha realitzat a Donostia-San Sebastián deixa entreveure un escenari de llum en una finestra que fa temps que sembla que s'obre.

ESCOLTA-HO

Fa uns anys una columna meva al 'Diari de Sant Cugat' mostrava l'esperança en que la via política s'obrís pas en allò que s'anomena el món abertzale. Que aquest fet portés al fet que EA i Aralar encapçalessin un projecte (el que sigui) polític intern que apostés per dissoldre la violència i l'opció militar per part d'ETA. També preveia un futur de declaracions d'abandonament de les armes, acostament de pressos, reconeixement de les víctimes i primeres negociacions de reformulació de l'anomenada Llei de Partits.

Amb tota la prudència del món, però també amb moltes ganes, sembla que ens acostem a aquesta situació. Com dèiem, la victòria de l'aposta política de l'esquerra abertzale sobre l'aparell militar d'ETA ha estat una causa fonamental del canvi de cicle. També una pressió policial necessària i efectiva, i entenc que també un moviment social plural que cerca que la lletra prevalgui per sobre de les armes.

Des de la paraula es poden defensar les idees. Que aquestes siguin les protagonistes. Saben que totes les enquestes donen una victòria al Partit Popular en les properes eleccions a Corts Generals. Volem demanar un plus de responsabilitat a l'actual partit de l'oposició i que si la seva tasca canvia en un futur immediat que piloti un diàleg que permeti arribar a un punt de no retorn al conflicte. I si es troben, un altre cop, a l'oposició que canviï la manera d'enfocar aquest debat. El país, el poble, la nació, les nacions, l'Estat, la gent s'ho mereix.

Paraules com les de Jaime Mayor Oreja ('Si ETA no mata es que está ganando') ens summergeixen en les catacumbes de la responsabilitat. 'A mayor oreja menor cerebro'.

Entenem i compartim el dolor de les víctimes del terrorisme i de les associacions que els hi donen suport. Molts companys nostres del PSE ho han estat i encara vieuen pendents de seguretat. El reconeixement de les víctimes i del seu dolor ha de ser un punt de partida. Un punt de partida on cada actor té el seu paper.

Els govern i els partits polítics són els que han de governar i prendre decisions polítiques i han de ser els únics que tinguin capacitat d'interlocució i decisió.

Esperança.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del Grup Municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.