La mort de Gaddafi


  • Comparteix:

arcadi.oliveres

Arcadi Oliveres


Publicat: el 22/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La guerra de Líbia, amb la mort de Gaddafi, ha acabat tan malament com havia començat. Havia començat amb un poble libi que havia demanat una llibertat com la que s'havia buscat a Tuníssia o Egipte, cercant una 'primavera àrab'. Això no és veritat.

ESCOLTA-HO

La guerra a Líbia la va començat el servei secret frances, dirigits per Sr. Sarkozy i amb la col·laboració d'alguns ministres que van trair en Gaddafi i el que pretenien era, el que s'ha aconseguit una guerra sagnant i 58.000 morts per obtenir el petroli a Líbia.

S'havia dit que aquesta guerra serviria per alliberar el poble libi, però és mentida. Aquesta guerra només ha servit per matar víctimes innocents i per obtenir petroli. És una autèntica vergonya que els països aliats, entre ells Espanya, facin servir les seves forces armades per cometre crims a benefici del petroli, del qual ens aprofitarem tots. Tot plegat ha acabat amb la mort de Gaddafi, un crim, igual que el que va perpetrar l'exèrcit dels Estats Units quan va matar a Ossama Bin Laden.

Ni Gaddafi ni Bin Laden són sants de la meva devoció, perquè són criminals, però no per això se'ls ha de pagar amb la mateixa moneda. No es pot retrocedir a l'Edat Mitjana amb l' 'ull per ull, dent per dent'. Més que retrocedir a l'Edat Mitjana, estem retrocedint a l'Antic Testament. El que s'hauria de fer és destituir el Sr. Barack Obama com a Premi Nobel de la Pau, pels crims que ha comès.

ARCADI OLIVERES és economista i president de la Unipau i la Fundació Justícia i Pau.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.