La mort de Gadafi


  • Comparteix:

arcadi.oliveres

Arcadi Oliveres


Publicat: el 27/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Darrerament estic molt perplex; tinc la impressió que, en segons quins temes, la humanitat està endarrerint-se milers d'anys. Dic això arrel de l'assassinat de Gadafi, la setmana passada; de la l'assassinat de Bin Laden, ara fa sis mesos; també, en el seu moment, de l'assassinat de Sadam Hussein i d'altres circumstàncies semblants.

ESCOLTA-HO

Evidentment, com vostès poden suposar, no tinc cap simpatia ni per Sadam Hussein, ni per Bin Laden, ni per Gadafi, però el que és evident és que la història ha avançat i, avui dia, el que no es pot és, sense cap tipus de judici, agafar la gent i assassinar-la directament. Això és una pèrdua de valors considerable i, encara més empipador, que la gent aplaudeixi això fa pensar en segons quines situations terribles (no vull dir ni de l'Edat Mitjana, més aviat de l'Imperi romà).

L'opinió pública s'hauria de rebel·lar davant d'aquestes persones que, anades de la seva força, i m'estic referint al president dels Estats Units i de al de França, participen de que la gent pugui matar-ne a d'altres impunement. Això és una pèrdua de valors de la qual la societat no pot ser-ne responsable i no es pot acceptar.

El senyor Barack Obama havia d'haver estat deposseït immediatament del Premi Nobel de la Pau després de l'assassinat de Bin Laden. En Bin Laden deuria ser pervers, no ho dubto, però no se'l va sotmetre a cap judici. I ara, també sembla que l'OTAN està darrera d'aquest assassinat cruel de Gadaffi. Totes les persones tenen dret a tenir un judici digne. I que les poblacions i els governs diguin que és una bona notícia l'assassinat d'aquesta gent és una pèrdua absoluta de valors i de dignitat.

La guerra de Líbia, per altra banda, ha estat un conjunt de crims, com ha declarat el mateix arquebisbe de Trípoli al dir que l'únic que s'ha fet ha estat matar víctimes civils. I quan finalment s'ha arribat a la capital del país, Trípoli, a part d'assassinar Gadafi, el que s'ha fet és enviar vuit empreses petrolieres perquè s'emportessin el petroli d'allà. Realment això ens hauria d'entristir a tots molt.

ARCADI OLIVERES és economista i president de la Unipau i la Fundació Justícia i Pau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.