Espanya, l'estat de la modernitat esclarant


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 6/nov/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Un dels arguments que sovint sents dels espanyols, és que la revindicació nacional catalana està desfasada en un món modern. Ser català és una relíquia del passat en un món global en evolució. Per contra, Espanya representa la modernitat i el futur. La Mare de Deu Senyor! S'ha de ser molt capsigrany per dir coses d'aquestes, no?

Espanya, es una monarquia perpetrada des de fa generacions pels Borbons, que varen poder ser foragitats de França i altres regnes europeus, però que en canvi, en un context ultraconservador es varen aconseguir mantenir en el poder a Espanya, això si, amb breus intervals republicans, convenientment esbotzats pels conservadors. Així doncs, en aquest moment històric, Espanya va a unes eleccions, on guanyarà un partit ultraconservador, que ni tan sols ha condemnat el cop d'Estat Feixista que va conduir a una guerra amb un milió de morts contra un règim republicà democràtic. Ara bé, en aquest paradís de la modernitat, també els espanyols poden escollir el partit socialista, que defensa la modernitat monàrquica i la constitució que diu la unitat d'Espanya es indissoluble i que l'exèrcit i el seu cap, el rei, són els responsables de mantenir aquesta unitat peti qui peti. Encara que sigui bombardejant Barcelona, com ha dit recentment un dels pares de la Constitució. En fi, un prodigi de modernitat. Algú s'estranya que el país no surti de la crisi enmig de tanta llumenera.

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.