Toquem de peus a terra, si us plau, tinguem seny


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 26/nov/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Al llarg de la meva experiència professional, de quaranta anys com a director de departaments de sistema d'informació en importants multinacionals o en el desenvolupament de projectes basats en noves tecnologies, vaig aprendre alguns conceptes bàsics per a la implantació de les tecnologies. En primer lloc que innovar per innovar és el millor camí cap al fracàs. Sempre hem de preguntar-nos el 'per què', el seu grau d'utilització, quin serà el seu cost final real i el que és més important el seu cost de manteniment. Finalment què aporta a la rendibilitat de l'empresa i quin serà el retorn de la inversió feta ('pay-back').

ESCOLTA-HO

Darrerament quan l'Ajuntament de Sant Cugat ha entrat en una dinàmica anunciant la implantació de noves tecnologies és quan aquests conceptes són encara més actuals i necessaris. En un moment de crisi econòmica tan important que obliga l'ajuntament a apujar els impostos es fa difícil entendre que un ajuntament gasti diners i energies en noves tecnologies amb els diners dels contribuents.

Es podria entendre si realment aportés algun avantatge o un estalvi econòmic a curt o mitjà termini. Ja hem tingut un exemple amb la instal·lació dels famosos Quioscos d'Informació Ciutadana (QIM) que ningú mira. Ara a més ens bombardegen amb conceptes com 'ciutat intel·ligent' o 'smart city' que sabem com començarà, però no com i quan acabarà, què ens aportarà i què ens costarà finalment a cada contribuent.

Ara no és el moment de jugar amb les noves tecnologies per a projeccions polítiques personals o per vendre la marca 'Sant Cugat + IN'. Ara és el moment d'aplicar la tecnologia per aconseguir estalvi i donar un millor servei tangible als ciutadans.

Ara, com un d'altres suggeriments, és el moment de promoure l'estalvi optimitzant els consums energètics, per exemple, reduint el consum de l'enllumenat urbà, que representa aproximadament un 70% del consum de la nostra ciutat, potenciant l'ús de noves làmpades cada vegada més eficients i nous equips d'estabilització de tensió o solucionant definitivament el problema històric de l'enllumenat deficient de la Floresta i les Planes.

Toquem de peus a terra, si us plau, tinguem seny.

JAUME MASSANÉS és portaveu de uaSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.