Provincianisme cool


  • Comparteix:

maria.vila

Maria Vila


Publicat: el 28/nov/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Jo no sé si el projecte de ciutat intel·ligent està finançant per la indústria de la guerra, ni si aquesta aventura ens portarà a una eficiència tan meravellosa. Però sí que em sembla provinciana aquesta fal·lera de posar noms en anglès a allò que ja té nom en la nostra llengua.

És una mica trist que als passos de zebra del carrer Cèsar Martinell hi digui 'smart street' i no 'carrer intel·ligent'. És evident que parlar idiomes ens fa millors, que ens obre portes al món i tota la pesca, però és important que aquesta dèria no ens aboqui al provincianisme. Hi ha una gran diferència entre parlar un anglès perfecte quan toca i incorporar-lo a la quotidianitat perquè això et fa sentir més guai.

La comparació amb el castellà és arriscada perquè l'anglès no ha estat mai una llengua d'imposició a casa nostra, però totes dues porten a renunciar a la llengua pròpia perquè ens pensem que fer-la servir ens fa petits i no ens porta enlloc. No ens equivoquem: el provincianisme no és mirar-se el melic, sinó mirar-se'l massa poc.

MARIA VILA és estudiant de Dret.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.