Avui què toca, senyors i senyores de CiU?


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 3/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Abans d'ahir ens llevàvem amb unes declaracions del president Mas en una prestigiosa revista alemanya, on parlava obertament d'independència i anàvem a dormir amb unes altres fetes després d'una trobada amb Rajoy on tot eren lloances mútues.

El mes passat, la CUP vam marxar del ple perquè no es va voler ni debatre una moció sobre la monarquia espanyola quan a l'anterior entràvem, juntament amb CiU, una moció perquè Sant Cugat s'adherís a l'Associació de Municipis per a la Independència.

Qualsevol dia, tot esmorzant, pots escoltar l'Oriol Pujol o el Francesc Homs i creure que encara estàs somniant de tan independentistes com són, per despertar-te de cop sentint el Duran com els desmenteix de dalt a baix. Una de freda, una de calenta. Ara dic això per dema dir allò.

Però, de què ens estranyem si porten fent aquest joc tota la vida i els fets demostren que, ara per ara, no els hi ha anat pas malament, oi ?

No dubto que allà dins hi ha independentistes. De veritat. Però crec que ha arribat a l'hora que fem camí prescindint del seu dubtar diari, de la seva capacitat d'adaptar-se a qualsevol situació. Sols faran el salt el dia que vegin que no hi ha més remei, el dia que vegin que fer el pas els beneficia, el dia que vegin que això de ser un 'cagadubtes' ja no els aporta res.

Jo crec que intentar convèncer a algú que sempre et respon amb termes possibilistes acaba volent dir topar amb un mur. La política porta implícit ser valent, prendre decisions arriscades i difícils, atrevir-se a saltar-se lleis i constitucions, fer propostes que saps que són legítimes encara que saps que no s'ajusten al dret.

I tot això ho podem fer prescindint dels que manen. És més, només si ho fem, els obligarem a prendre un camí que, ara per ara, sembla ser que no tenen gaires ganes d'agafar.

Tant de bo tinguessin els mateixos dubtes a l'hora de fer retallades socials que els que tenen quan es tracta d'avançar en el camí de l'emancipació nacional.

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.