AVARIA DE RÀDIO No hi ha emissió al 91.5 FM a causa d'una avaria tècnica. Podeu seguir la programació a través del web, app i Alexa.

Els murris i els atenesos


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 9/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

De sobte, per casualitat, et trobes amb un llibre que desconeixies i no entens com has pogut arribar fins ací sense ell.

Coneixia Indro Montanelli, personatge Italià dels bons. A Itàlia hi ha molt fatxenda, però els bons italians són una meravella de sensibilitat, saviesa, cultura, intel·ligència! Montanelli va escriure aquest llibre l'any 59, i té una frescor i un estil clar, directe i clarivident, que fa caure d'esquena. Produeix aquella sensació sublim que només he sentit de vegades llegint Josep Pla. Cal llegir-lo!

Diu Montanelli, referint-se als atenesos, els passava el mateix que als italians d'avui, no han entès que el més important per ser murri, es no ser-ho. En aquest món de 'listillos', aquesta frase és pura dinamita. Vivim rodejats de murris, o 'listillos' que es pensen que no es nota! I al final passen a la història amb tuf de carcamals, com el Zapatero. De fet d'exemples n'hi ha de públics, i més propers, però jo particularment ja en tinc la pipa plena!

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.