Before you accuse me, take a look yourself!


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 29/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En aquesta lluita terrible de Catalunya contra l'Estat espanyol per sobreviure, una part de la població s'ha situat en la queixa permanent i en donar la culpa a Madrid.

El missatge és: com que Madrid ens ofega amb la manca d'inversió pública, una política d'infraestructures nefasta, la persecució del català, etc., doncs simplement cal queixar-se i esperar que el vent canviï. Però en general, encara que hi ha problemes estructurals que depenen dels espanyols, n'hi ha molts més que depenen dels catalans. Cal no oblidar que un personatge illetrat i mediocre com José Montilla va aconseguir esser president de la Generalitat amb els vots dels catalans. Molts joves professionals, ben formats i amb estudis, cerquen una sortida laboral còmode i mediocre.

És normal, com deia Josep Pla, aleshores, 'es tracta de passar la màxima quantitat d'hores possibles a la vora del foc, en actitud meditativa: mediant el problema essencial de la vida, que és el de tenir algun diner amb el més petit esforç possible, o almenys amb un esforç plausible'. No hi ha dubte, que davant d'un món que s'enfonsava, el refugi en el cinisme va ser per molts la única escapatòria al suïcidi. Però com a poble, a dia d'avui, no ens podem refugiar en la queixa i el cinisme. Ens hem d'arremangar, i també bandejar la mediocritat com a aspiració vital. Diu la cançó de Clapton 'Before you acuse me, take a look yourself'.

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.