Eurovegas


  • Comparteix:

arcadi.oliveres

Arcadi Oliveres


Publicat: el 1/mar/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A una certa edat un ja està acostumat a rebre moltes sorpreses, però darrerament me n'he endut una que no pensava pas que pogués arribar mai: com es pot arribar en una societat (en aquest cas la catalana, però també la madrilenya) a posar sobre la taula un projecte tan absurd com és l'Eurovegas.

ESCOLTA-HO

Un projecte que és contrari a qualsevol principi moral, un projecte que potencia l'especulació, un projecte que potencia el joc, un projecte que potencia la prostitució, un projecte que potencia la manca de relacions laborals adequades, un projecte que potencia el frau fiscal: un projecte que potencia tots aquells valors que una societat no podria tenir.

Per uns llocs de treball que no estan assegurats s'està disposat a admetre que un senyor que té un expedient terrible en els seus historials a Las Vegas pugui venir aquí en plan conqueridor a imposar condicions. Aquestes coses no s'han d'acceptar mai. És que ni tan sols una negociació sobre aquest tema s'ha de posar damunt de la taula.

Els llocs de treball, evidentment, s'han de buscar i s'han de repartir. S'han de buscar altres projectes, però mai una cosa tan degradant com aquesta (que, per altra banda, tindrà un impacte ambiental desastrós). Si comencem a discutir això vol dir que els valors de la societat han baixat molt i tinc la impressió que hauríem de reflexionar-hi.

ARCADI OLIVERES és economista i president de la Unipau i la Fundació Justícia i Pau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.