Prou hipocresia


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 16/mar/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

M'havia proposat no parlar-ne més públicament. De fet, fins i tot ja tenia la columna escrita amb un tema totalment diferent (la mort de la Teresa Pàmies), però es fa molt difícil no dir-hi la teva veient, llegint i escoltant les declaracions d'aquests últims dies arran de l'atac a la seu del Partido Popular.

En un mes, la seu del Partido Popular de Sant Cugat del Vallès ha rebut dos atacs pràcticament consecutius en forma de pedres. Pedres que han suposat una petita trencadissa dels dos vidres, de les dues finestres que tenen al seu local del carrer Sant Maria. La segona vegada suposo que ja no han pogut resistir més la temptació i han posat noms i cognoms als que, diuen, són els 'autors morals dels fets perquè inciten a l'odi envers ells': l'Assemblea de Joves de Sant Cugat, el Bernat Picornell (JERC) i la CUP. Formo part de la tercera pota d'aquest eix del mal i em sento molt proper ideològicament a les altres dues, així que toca defensar-se, no?
Ho vaig dir la primera vegada que em van demanar un pronunciament públic sobre els fets: a ningú li agrada rebre aquest tipus d'agressions i jo no ho hauria fet. Ara bé, viure entre bambalines uns fets així, veure les reaccions de tots plegats entre passadissos, et fa topar de cara amb allò que sospites quan t'ho mires des de fora. He pogut viure d'a prop i en directe l'ús partidista i victimista que el Partido Popular n' intenta treure de tot plegat. Ho puc dir sense cap por a equivocar-me: es mouen com un peix dins l'aigua davant d'aquest tipus de fets. Les clavagueres de la política les dominen com ningú i només per això no m'agrada que tinguin aquesta quota de notorietat. Tenen un manual d'instruccions que segueixen punt per punt fins on calgui per tal de treure'n rèdit polític. I el fet de ser testimoni directe d'aquesta manera de fer encara em reafirma més en el fet de no caure en el joc de la condemna , les acusacions i les contraacusacions.

La hipocresia ja és lletja a la vida en general, però ho és molt més quan entra a formar part de la política, ja que estem jugant amb la manera de pensar de moltes persones.

Gent del Partido Popular, ser contraris a la vostra manera d'entendre el país i les relacions econòmiques i socials entre les persones no ens converteix en 'ideòlegs morals' de res. Si voleu, 'acuseu-nos' de ser independentistes, comunistes, amics dels homosexuals i les lesbianes o de ser properes a la gent que creu en el lliure dret a l'avortament. Però no passeu a fer directament l'equivalència que això vulgui dir incitar a ningú a tirar pedres a la vostra seu. Aquest argumentari, a banda de ser fàcil de rebatre, és molt senzill de fer girar en contra vostra. O és que voleu que parlem dels atacs constants que reben les llibreries catalanes i els casals del País Valencià en forma d'artefactes incendiaris o explosius ? O dels dos cops que han intentat cremar el Casal Popular La Guitza de la nostra ciutat ? La llista la podria fer molt més llarga i jo mai he dit que les vostres declaracions i la vostra ideologia política inciti a l'odi i sigui la 'causant moral' dels fets, que per cert mai heu condemnat .

Com us agrada tant de dir a vosaltres: una mica de RESPONSABILITAT.

Ei, i tranquil·litat i bons aliments !

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.