#NovullpagaraEspanya


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 5/mai/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Històricament els catalans i les catalanes patim un greuge comparatiu respecte a la resta de ciutadans de l'Estat espanyol. Som els que més contribuïm i alhora som els que menys rebem, és a dir, patim un dèficit fiscal tan gran que no ens ha quedat un altre remei que denunciar Espanya per espoliar-nos.

Mai fins ara, aquesta consciència d'haver de pagar sempre més que els altres per tot s'havia estès tant entre la majoria dels nostres conciutadans i de les nostres conciutadanes. Certament, aquesta situació s'ha vist alimentada per la greu crisi que travessem i per les mesures d'austeritat (o més ben dit, retallades) que patim en els nostres serveis públics bàsics. Però no és menys cert que aquests serveis ens els hem guanyat a pes, atès el nostre esforç col·lectiu de país treballador, seriós i competitiu. Pocs territoris de la península poden fer, a dia d'avui, aquesta valoració tan positiva.

Aquests darrers dies, els catalans i les catalanes continuem manifestant el nostre malestar per la injusta situació que patim i gairebé com si fos la gota que fa vessar el got, ens hem plantat i hem dit que no volem pagar més uns peatges d'autopistes clarament amortitzades. Mentre el nostre Govern continua rumiant que fem amb Espanya, la societat civil ha fet un altre pas endavant i ha dit sense embuts: 'No volem pagar a Espanya'. Ara li toca al Govern fer un pas endavant i posar-s'hi al costat, amb complicitat i suport. Això si que només depèn d'ells!

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.