I tu, què faràs?


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 12/mai/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En un moment extremadament crític, on s'ha generat un clima i una alarma social de desconfiança cap als nostres representants polítics i les institucions econòmiques del nostre país... En un moment de desconcert per la pèrdua de valors morals, ètics i de conceptes que fins ara ens proporcionaven seguretat, els ciutadans han quedat estorats i en estat permanent de xoc. I, el que és més greu, sense capacitat de reacció.

ESCOLTA-HO

Aquest immobilisme seria l'error més gran que com a ciutadans podríem fer, ja que donaríem llum verda a tots aquells que durant tants anys ens han estat enganyant. Ara cal que ens indignem i treballem per donar la volta a aquesta situació. Si tots pensem que no hi ha res a fer i ens quedem asseguts al sofà de casa esperant, res canviarà.

Ara és el moment perquè la societat s'impliqui i obri pas a una petita revolució, pacifica però contundent, per fer fora a tots aquells que conformen 'l'ordre establert' i les 'castes polítiques i econòmiques' que ens han portat fins a aquesta situació límit.

Què podem fer:

Com deia Mahatma Gandhi: 'Quan una llei és injusta, el millor és desobeir'. En aquesta línia ja han començat a sorgir moviments com el 'no vull pagar' les autopistes o la 'insubmissió fiscal' en contra de l'espoli que pateix Catalunya i, a ben segur, en sortiran de nous.

Sigues un Indignat actiu i dóna suport o participa en tots aquests moviments.

Posa els teus estalvis en bancs que majoritàriament inverteixin en projectes solidaris i socials, com pot ser la banca ètica. Prou d'especulació immobiliaria amb sous i jubilacions indecents i de per vida.

Si et sens defraudat però encara creus amb els partits polítics tradicionals, entra en un partit i intenta fer el canvis des de dins.

Afortunadament ara existeix una altra alternativa. Plataformes ciutadanes (administrativament partits) formades per persones independents i que provenen majoritàriament del mon associatiu. Persones que ja van prendre la decisió d'aixecar-se del sofà i treballar per la gent.

A Sant Cugat estem la gent d'Un Altre Sant Cugat (uaSC) i a moltes ciutats del Vallès Occidental existeixen altres plataformes similars que ja han aconseguit un o dos regidors i treballen per una forma diferent de fer política, més transparent i propera. És ja un moviment imparable.

I tu, què faràs?

JAUME MASSANÉS és portaveu de uaSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.