La política és preveure també les necessitats del futur proper


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 23/mai/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan parlem de política no només parlem de la gestió del dia a dia, que també, però ens obliga a fixar la mirada en el més enllà, en preveure situacions de futur a mig i a llarg termini.

Això és el que s'espera de nosaltres i separa un programa electoral d'un altre, la manera de fer política entre les diverses formacions polítiques, les prioritats i actituds, uns pensem en tots els escenaris possibles quan hem de realitzar una determinada acció. En això vull reivindicar la figura d'en Pasqual Maragall, algú altre m'ha sentit a dir que 'ha estat un visionari de la política moderna', la seva manera de projectar el futur i de generar il·lusió en vers aquest, ha estat, crec jo una el darrer gran polític de Catalunya. Per això, quan veig improvisacions 'flagrants' de manca de previsió i més a nivell local, m'indigno.

A Sant Cugat en podem explicar diversos casos, des d'aspectes lligats a l'urbanisme o arranjaments, a temes de seguretat o neteja, a serveis a les persones, a instal·lacions esportives... I vagi per endavant que no vull criticar la tasca de cap tècnic ni professional que rep instruccions de la direcció política corresponent. Crec que s'ha de dir ben clar! Un dels més desastrosos -així hi fan referència els indicadors de qualitat del municipi i preocupacions- és la mobilitat, que no respon a les necessitats dels ciutadans. Estem posant pedaços a cada problema que sorgeix, el darrer la posada en marxa del tercer CAP.

Com és possible que un equipament que s'ha inaugurat amb retard no contemplés per part de l'equip de govern el redireccionament i dimensionament de les línies d'autobús que ha de donar cobertura a aquest nou equipament? Com és possible que des de fa mesos que està oberta la rotonda de Pompeu Fabra a Mira-sol, no s'utilitzi per connectar amb el barri de Can Mates amb transport públic? com és possible que entre Mira-sol i el seu institut de referència -Leonardo Da Vinci- no disposi avui dia d'una connexió eficaç amb autobús? O la connectivitat entre aquests dos barris i el centre comercial de Sant Cugat? Com és possible que ni tan sols s'hagi dotat en les rodalies del nou CAP una zona d'aparcament públic? O per què no hi ha marquesines en la 'penosa' línia d'autobús que avui dia 'passa' per allà?

És més, i ara perquè hem d'esperar al mes de setembre a la posada en marxa de la solució? Cinc mesos més? Tan costa -econòmicament i mentalment?

Per una banda es pot dir improvisació, per una altra irresponsabilitat!

Cal posar sobre la taula les mancances del nostre sistema de mobilitat, de la connectivitat dels barris, de la utilitat de les actuals línies d'autobús, del 'trenet turístic' d'algunes de les seves línies.

L'altre dia al Consell de barri de Mira-sol va esclatar -com era previsible-, tot i haver-se fet reunions prèvies per apaivagar els veïns i veïnes, i després d'haver-se aprovat una moció al ple municipal amb el suport de tots els partits i amb la pressió del veïnatge, la ciutadania no està contenta, podem dir que des del PSC de Sant Cugat (els que vivim a Mira-sol i els que no) estem satisfets d'haver pogut ajudar, posant el nostre granet de sorra i contribuir a millorar la qualitat de vida de tots -a partir de setembre és clar, però fins aleshores l'equip de govern no haurà estat capaç, primer d'entendre la situació i segon reaccionar i resoldre el problema.

I encara ens queden tres anys de mandat de majoria absoluta!

PERE SOLER és regidor del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.