Vosaltres reprimiu


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 1/jun/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No és la primera vegada que em passa i em temo que no serà l'última. Tenia un altre article preparat, però la realitat mana, i el que està passant aquests dies arreu dels Països Catalans és un fet prou greu com per posar-lo damunt la taula i mirar de tractar-lo diferent de com es tracta des dels altaveus oficials.

Principat de Catalunya: 9 detinguts, de moment, arran de la vaga del 29 de març. Presó preventiva per dos, llibertat condicional per d'altres, acusacions d'associació il·lícita, de formar part d'organitzacions criminals. Molta voluntat d'infringir por, molta por a qualsevol forma de dissidència.

País Valencià: 250 joves que van participar en l'anomenda 'Primavera Valenciana' són condemnades a pagar 6.000 euros de multa per cap.

Illa de Mallorca: 4 detinguts ( a hores d'ara crec que uns quants més) per mostrar un rebuig contundent a la política de genocidi lingüístic cap el català que està seguint el govern de les Illes Balears.

Madrid (final de la copa del rei): Un noi del Sant Vicenç dels Horts és detingut, vexat, insultat i torturat al mateix estadi i després a comissaria per mostrar la seva estelada i xiular l'himne espanyol.

Totes les detencions, en la seva majoria, són fetes cap a persones que formen part de l'esquerra independentista, mentre el govern dels 'millors' cada dia s'omple la boca parlant de sobiranisme, pacte fiscal o full de ruta cap a l'estat propi. Si l'única manera que tenen de mirar d'aturar el conflicte nacional amb Espanya i el conflicte social creixent conseqüència directe de les mesures que posen en pràctica per aturar la crisi és detenir gent de manera indiscriminada, més val que s'ho facin mirar.

La màxima que diu que 'quan més repressió hi hagi, més resposta social hi haurà' no és una frase feta inventada, que neixi del no-res. A la gent, a molta gent, cada cop li costa més d'entendre com es pot explicar que es detingui i es torturi a persones de manera aleatòria o que es trobi tancada a la presó sense saber quant en sortirà o tindrà judici mentre, a l'altra costat de la balança, hi ha lleis injustes que volen anorrear els Països Catalans, hi ha banquers que han especulat i robat i ara es retiren amb indemnitzacions millonàries o hi ha retallades que sempre van en la mateixa direcció. Les persones detingudes, i ho dic sense por d'equivocar-me, no són criminals. Són joves que, per molt que la pàgina web del 'sheriff' Puig digui el contrari, porten temps intentant construïr i proposar alternatives des de les seves ciutats, des dels seus barris, organitzant-se per provocar canvis des de la societat civil. Totes elles i moltíssimes persones més no pararan de buscar i proposar solucions davant d'aquesta gran mentida que estem vivint.

Qui hagi de reflexionar, si en té ganes, que ho faci. Jo, mentrestant, em vull solidaritzar amb totes les que aquests dies han patit i estan patint la repressió, convençut que les seves detencions no seran en va.

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.