Jo ni vull ni puc esperar-me més!


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 9/jun/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat diumenge 3 de juny el diari ARA publicava un magnífic article del periodista santcugatenc Roger Tugas en què deixava al descobert la hipocresia d'alguns partits polítics.

ESCOLTA-HO

Deia, literalment, que Euskadi capeja la crisis amb un dèficit fiscal de només 25 milions d'euros (0'24% del pressupost basc) i que disposar d'una hisenda pròpia li permet aplicar moltes mesures d'estímul econòmic.

Si això ho comparem amb la situació a Catalunya (dèficit fiscal de més de 16.400 milions que representa un 44,4 % del pressupost de la Generalitat) és de calaix que disposar d'un Concert Econòmic similar al del País Basc és una de les dues solucions que necessita Catalunya.

Tots els partits, i els polítics, del País Basc reconeixen i defensen el concert. Des del mateix lehendakari i secretari general del PSE (PSOE) Patxi López fins al mateix president del PP al País Basc, Antonio Basagoiti.

Llavors, què impedeix a Catalunya poder recaptar i gestionar els nostres impostos i pagar a l'Estat solament per els serveis que ens presta? Si el PP i el PSC (PSOE) estan tan enamorats al País Basc, per què posen tants pals a la roda, aquí a Catalunya, coneixent les avantatges que això representarà per el catalans? Molt fàcil, perquè pensen i actuen en clau espanyola, uns de forma activa i rabiosa i els altres de forma passiva per no perdre una futura cadira a Madrid.

A Catalunya, mentre CiU segueix distraient al personal, parlant de la seva promesa electoral d'un Pacte Fiscal, la resta de partits que també es denominen nacionalistes li segueixen el joc tot i saben que les reivindicacions catalanes acaben topant sempre contra el mur de la constitució espanyola i la seva maquinària perversa.

Tothom sap que el concert o el pacte fiscal estan condemnats al fracàs perquè els hereus de Felip V mai ho acceptaran. O potser és que ningú se'n recorda del que va passar amb l'Estatut aprovat al nostre Parlament amb més del 90% de vots i referendat per la ciutadania?

Si us plau, que la prudència o la covardia no ens facin traïdors. Que no us enganyin. La única solució és la independència i ara és el moment, perquè a Madrid, que sempre han estat conscients de la manca de coratge dels dirigents catalans i de les tribulacions mentals que els afligeixen, provaran d'assestar el cop definitiu en un termini breu, quan encara tinguin capacitat de decisió malgrat el desastre econòmic, i abans que el discurs independentista cali més en la societat catalana i sigui hegemònic a les institucions catalanes.

Jo ni vull ni puc esperar-me més!

Si algú encara no esta prou convençut dels avantatges i de la viabilitat de la independència li recomano que dediqui una mica de temps en visitar aquestes dues planes webs:
FUNDACIO CATALUNYA ESTAT: http://www.fundaciocatalunyaestat.cat/
CERCLE CATALA DE NEGOCIS: http://www.ccncat.cat/

JAUME MASSANÉS és portaveu de uaSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.