Torres més altes han caigut


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 13/jun/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'any 2003, la presidenta de l'EMD de Valldoreix d'aquell moment, Montse Turu, va encetar la 'batalla' de l'eliminació de les torres elèctriques que travessen zona urbana a Valldoreix i Mira-sol.

El creixement de la ciutat ens va dur a terme una oportunitat. La necessitat de proveir d’electricitat al nou creixement de Sant Cugat va permetre negociar amb FECSA-ENDESA que la construcció de la nova subestació i la seva cessió de terreny, portés a terme una actuació per eliminar les torres les quals ens referim. Recordo com va costar convèncer a l’antic alcalde de la possibilitat. Després de llargues negociacions, l’acord es va concretar a finals de 2006.

Els temes van continuar. Els calendaris i reunions sobre el finançament es van anar concretant i es va arribar a un conveni entre les diferents parts: Ajuntament, EMD, FECSA-ENDESA, Generalitat de Catalunya i govern de l’Estat.

El finançament pactat era de 11,6 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament de Sant Cugat pagava 1,3 milions i 1,9 milions l’EMD de Valldoreix, la resta era privat i públic.

Certament la 'cosa' va de llarg i hi ha hagut milers de gestions al respecte, gestions i concrecions que en aquests moments han reduït la velocitat a un punt mort inquietant.

Després de els explicacions demanades sobre en quin procés es troba l’inici de l’eliminació de les torres de mitja tensió que passen per Valldoreix i Mira-sol demanades pel vocal d’ICV a l’EMD de Valldoreix, la FAVV i el PSC l’alcaldessa ha fet declaracions públiques.

Les declaracions de l’alcaldessa de Sant Cugat ens haurien d’haver tranquil·litzat. Però no ha estat així. Les declaracions diuen que no ens posem nerviosos i que té el compromís del Conseller Mena d’Empresa i Ocupació en que el projecte tirarà endavant.

La intranquil·litat (i no té res a veure en creure o no les paraules de l’alcaldessa) es basa en la dificultat de creure en actes de fe contraposant-los a dos fets:

- Les obres ja haurien d’haver començat i segons el conveni la darrera pròrroga de finalització de les obres és a finals d’any

- Un fet... El pressupost actual de la Generalitat NO inclou la partida per finançar aquesta obra. El novembre de 2010 sí que hi havia.

Continuarem creient en la paraula de l’alcaldessa. Necessitem fets, com una partida pressupostària o l’inici de les obres.

Ara senyora alcaldessa la pedra està al seu teulat, no perdem tot un finançament extern. Esperem que no passi com amb la 2a residència per a la gent gran (pública), l'hospital de referència, l'endarreriment del trasllat de l’Institut Leonardo o altres.

Ah! Se m’oblidava, les crispetes continuen cares i el president de l’EMD de Valldoreix continua sense dir res.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.