A propòsit de la desinformació, propaganda i demagògia


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 15/set/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

S'ha dit moltes vegades que la democràcia parlamentària exercida als països occidentals va molt més enllà d'unes eleccions lliures. També es diu que és un sistema de valors complet que inclou un context ètic de mínims.

Esperar que la democràcia funcioni sobre una societat en la qual imperen els valors teocràtics com l'Islam, o que no entén de respecte a les lleis, i campi qui pugui, com algunes societats llatines i llatinoamericanes, és realment difícil. Aquest i no altre és el fracàs d'Espanya. Un dels puntals de les societats democràtiques és, per tant, la informació lliure i contrastada. Per contra, a Espanya, des dels poders de l'Estat fàctics i no fàctics, es practica la desinformació, la propaganda i la demagògia de manera impune, fins aconseguir que fins i tot els qui la practiquen quedin desinformats. Així doncs, els espanyols estan intoxicats per la pròpia propaganda, i són incapaços d'entendre què passa amb Catalunya. El fet que unes regions crònicament subvencionades des dels Països Catalans diguin que 'Catalunya demana i Extremadura paga' és una falsedat molt simple de contrarestar i que s'arreglaria simplement publicant les balances fiscals. En lloc d'això, s'estimen més dir-se allò que els agrada sentir, el que òbviament els posa en una situació de gran debilitat per entendre el món. I així, de manera inexorable, caminen cap a l'abisme. Cal marxar abans que ens hi arrosseguin!

LLUÍS MONT és cardiòleg

Lluismont.blogspot.com

@montgirbau



  • Comparteix:

COMENTARIS

Estic d'acord amb això que dius si es publiquessin les dades del que aporten les comunitats autònomes i el que reben ja ningú podria dir mentides. De totes maneres existeix un codi deontològic que molts periodistes espanyols ni el coneixen. Perquè una cosa és no informar i altre mentir.

Carolina Díaz i Gonzàlez. Enviat el 15/set/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.