Ni sí, ni no, ni tot el contrari


  • Comparteix:

ignasi.bea

Ignasi Bea


Publicat: el 5/oct/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El regidor de la CUP Ignasi Bea analitza la convocatòria d'eleccions, la situació de l'independentisme i el paper del seu partit a les eleccions del 25-N.

Artur I, el salvador
Amb l'hàbil jugada de convocar eleccions autonòmiques més de dos anys abans del que tocava i aprofitant l'eufòria de la manifestació més massiva de la nostra història, el Molt Honorable ha aconseguit -i no li hem de treure mèrit- desviar l'atenció sobre la dramàtica situació que vivim. Ni les incessants retallades, ni l'opacitat i la corrupció a la sanitat catalana, ni l'inexorable desmantellament del sector públic que CiU i els seus socis del PP estan duent a terme aquí i al país del costat, ni les desenes de desnonaments diaris a casa nostra. Res de tot això sembla tenir massa importància al costat de la gran croada engegada pel cabdill Artur Mas.

El director de campanya de CiU Lluís Corominas, però, posa clàusules al gir sobiranista quan diu que condicionen l'Estat propi al fet d'obtenir una gran majoria a les eleccions. Segurament, Corominas encara ha d'aprendre molt del gran David Madí, aquell que, entre altres perles havia deixat anar que 'quan l'esquerra volia dur CiU davant la justícia, el que feia era amagar la seva veritable pulsió: tancar-los a la txeca del carrer Sant Elies com feien els seus correligionaris durant la Guerra Civil'. No obstant això, amb les seves paraules ens mostra de manera clara i diàfana les seves intencions: condicionar les eleccions des de l'inici de manera barroera. Xantatge pur i dur.

Traïdors, intransigents, infantils i divisors
Sempre he pensat que aquest país en el fons és com el camp del Barça: 100.000 persones que, mirant-s'ho des de la grada són dipositàries, cadascuna d'elles, de la veritable i única bona alienació. Tothom sap què cal fer.

I faci el que faci la CUP, tinc la sospita que ens les sentirem de tots colors. Si no hi anem, serem els eterns immadurs i covards, els que no volen ni saben assumir responsabilitats. Si hi anem, estarem dividint el vot independentista, cometent una greu irresponsabilitat en un moment cabdal.

De tots els arguments per defensar la unitat de tots els 'independentistes' el més temible és la llei d'Hondt, una llei més o menys igual de sagrada que la Constitució que no et deixa cap altra opció que presentar-te en coalició, encara que per això hagis de renunciar a les teves conviccions i anar de la mà de persones amb posicionaments diametralment oposats als teus. Per curiositat: amb qui volen que pactem? Amb el que s'ofereix a Mas 'pel que calgui'? Amb el que va dir que el dia que tinguéssim un Estat el primer que faria seria trucar als EUA per dir-los que aquí tenen una base per fer maniobres?

Unitat Popular
I mentre les cúpules d'alguns partits no es posen d'acord per col·locar els seus a les llistes, uns altres obrim un procés assembleari obert arreu del territori per tal de debatre la conveniència d'anar o no a les eleccions, sobre com fer-ho i què anar-hi a fer. Seguim fent el de sempre: radicalitat democràtica per bastir un projecte que vinculi de manera indestriable la llibertat dels Països Catalans amb la justícia social. Com ho fèiem fa anys mentre molts dels qui ara ens donen lliçons d'unitat deien que la independència no tenia sentit.

Perquè sabem que la dreta, encara que es vesteixi d'independentista, dreta es queda. Perquè notem l'alè de la troika al clatell i veiem com els que ens han de salvar de tots els mals coincideixen plenament amb els seus plantejaments. Perquè ni les presses, ni les cortines de fum ens faran apartar del nostre camí ni renunciar a la nostra idiosincràsia.
Més enllà de si hi anem o no, de si tenim escons o no, democràcia de base, coherència i treball a tots els fronts, construint poder popular.

IGNASI BEA és regidor de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.