Quin parell!


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 26/oct/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les persones que formem part de la CUP de Sant Cugat tenim un correu intern que treu fum. A través d'aquest canal fem circular propostes, idees, activitats, mocions, expressem opinions, debatem, ens excusem perquè no podrem assistir a alguna cita on haviem de ser, demanem perdó per algún malentès o per alguna cosa mal dita...

Ens serveix, en definitiva, per poder tenir un contacte permanent més enllà del dia setmanal que ens trobem físicament tots i totes per fer reunió. De fet, crec que no estic dient res de nou. Totes les formacions polítiques en deuen tenir un, i les entitats i les associacions de la ciutat de ben segur que també.

És bonic de veure com, en funció del to del correu que llegeixes, et pots fer una idea del dia que té la persona que l'escriu. Més enllà del seu contingut, és molt clarificador analitzar com està puntuat o quin tipus d'expressions utilitza. Si s'utilitzen frases curtes i tallants acabades amb un contundent punt seguit. Si es fan servir gaires signes
d'admiració per denotar alegria. Si es barregen paraules en minúscula amb d'altres de majúscules o en negreta per mostrar urgència. Si el correu acaba sense ni dir un 'adéu' o un 'fins després' perquè la persona que l'envia no està de gaire bon humor. Si es fan servir gaires diminutius per tal de donar-li un to carinyós a allò que s'explica. Correus i missatges, en definitiva, que, tot i tenir un caire eminentment polític i tècnic, amaguen estats d'ànims.

I l'origen de molts d'aquests correus és la 'cupcova', el nostre modest despatx de l'ajuntament que l'Alba i l'Aniol van batejar així gairebé des del primer dia que hi vam entrar. Tancats en el seu 'zulo', són els 'culpables' del fet que constantment tinguem allaus d'informació, de propostes, del fet que haguem de marcar amb vermell dates del calendari. Saben que més d'una vegada es fa molt complicat d'absorvir tot allò que envien, i que més d'un cop algú de nosaltres ha estat temptat de 'fer veure' que no llegia el missatge. Però també saben, i si no els hi ho dic , que valorem, i molt, la seva feina.

I per què dic això a aquestes alçades de la pel·lícula ? Doncs perquè a les persones que formem part d'aquest projecte ens espera un mes de bogeria d'aquí al 25 de novembre, un repte d'allò més engrescador per nosaltres, i tant l'un com l'altra tindran moments en els quals, si és que no els han tingut ja, acabaran sobrepassats per aquest 'meravellós' món de les noves tecnologies i la seva maleïda inmediatesa.

Els Siniestro Total tenien una cançó que deia 'Ante todo, mucha calma'. Abans de ser uns malalts de la política i del compromís, som persones, i sé que és complicat i difícil, però tots dos es mereixen moments de pausa, sobretot ara que l''estat' d'un dels dos requereix que no pateixi gaire estrès!

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.