Crònica d'una privatització anunciada


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro


Publicat: el 6/nov/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'1.762 metres quadrats per gaudir d'una immensitat de serveis i espais que estan pensats per a vosaltres'. Així es presenta la sala polivalent 'Ca n'Humet' del Masnou i aquests són alguns dels serveis que ofereix: espai de trobada, sala de reunions per entitats, aules d'estudi i taller, bucs d'assaig musical (concretament cinc), entre d'altres.

I tot això per una població d'uns 22.500 habitants i per un municipi amb un pressupost clarament inferior al que tenim a Sant Cugat (uns 22 milions respecte els nostres 90). Dubto que tinguin cap dèficit estratosfèric allà i que, per art de màgia, puguin mantenir espais d'aquest tipus. El quid de la qüestió és, una vegada més, la gestió del projecte. Es pot optar per recuperar espais que estiguin en desús a la ciutat, fer una selecció dels usos a incorporar al municipi i repartir-los en diferents zones, optar per crear des del cooperativisme i evitar l'externalització de les feines que, està més que comprovat, encareix el procés. Així doncs, amb la Sala Hoboken ens han colat un projecte que dista moltíssim de les reclamacions que venen fent des de fa anys sectors juvenils i de músics a Sant Cugat. És una vergonya que ho vulguin fer passar per sala de concerts amb bucs d'assaig (inexistents - només contemplats al projecte inicial) i com una oportunitat pels grups locals que podran fer de teloners, ja que les prioritats estan clarament establertes: si no fas indie ho tens complicat.

La bona notícia és que 'Dissidència Sònica (col·lectiu de músics de la ciutat)' es torna a reunir. Espero que ens portin noves propostes i tornin a ser un front de lluita en favor dels músics de la ciutat!

MARCO SIMARRO és estudiant d'arquitectura, membre de la PAH i militant d'Arran Sant Cugat.
@MarcoSz4



  • Comparteix:

COMENTARIS

Crec que s'està confonent el projecte de sala de concerts que ha venut l'ajuntament amb la proposta final d'Hoboken. Crec que és injust carregar contra la gestió de la sala quan no són responsables de les promeses polítiques d'uns altres. He sentit recomanar boicots contra la sala a les xarxes socials. És absurd, crec que no tenen res a veure amb les vostres reivindicacions.

Marcel Rodríguez Álvarez. Enviat el 6/nov/12


Són responsables perquè són qui ha governat durant la gestió d'aquest projecte, per tant, les promeses eren seves. Membres de CiU com, per exemple, en Grangé, han dit a alguns plens que aquest sí és el projecte final del que hauria de ser la (famosa) sala de concerts pels músics santcugatencs. I, té molt a veure tot. De fet, s'intenta explicar a la columna amb l'exemple del Masnou, la crítica va a l'arrel del model de ciutat. Si es demanen certes coses, per què després resulten unes altres?

Gerard Navarro. Enviat el 7/nov/12


És possible que no m'hagi explicat bé. Em referia a què els responsables són els membres de l'ajuntament i NO la sala. Entenc que allò ha acabat sent una sala privada i no un servei públic, de fet deuen pagar lloguer, no sé. En fi, tot plegat sembla un bolet.

Marcel Rodríguez Álvarez. Enviat el 7/nov/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.