AVARIA DE RÀDIO No hi ha emissió al 91.5 FM a causa d'una avaria tècnica. Podeu seguir la programació a través del web, app i Alexa.

Wert: un Miura o una vaca boja?


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 9/des/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El Sr Wert, en el seu deliri imperialista, es veu a sí mateix com un toro. 'Soy como un toro, me crezco en el castigo'. Una frase així defineix realment el perfil d'un personatge, d'un govern i d'una ideologia.

Ves que en lloc d'un Miura no sigui una vaca boja, ja que plantejar un enfrontament d'aquesta magnitud amb Catalunya no deixa de ser una temeritat per a Espanya. El Sr. Wert, deixeble d'Aznar i seguidor de la doctrina de les FAES, ha decidit que cal encendre un foc amb el tema de la llengua, enfrontant-se a un consens majoritari i establert de fa molts anys a Catalunya. I no sols ataca amb la llengua. També vol imposar el temari, per tal de poder castellanitzar i adoctrinar adequadament els infants. Nois, aquest home és un fatxa amb totes les lletres.

Jo, que vaig patir tota la escolarització sota la dictadura, ho tinc molt present. Jo no parlo per referències! El català estava prohibit com assignatura a la meva escola, tenia examens de religió i formación del espíritu nacional. A les classes d'història no em varen explicar història de Catalunya i potser per això sóc independentista des que vaig adquirir consciència política a l'edat de 17 anys. La història oficial d'Espanya és una mentida i una manipulació sistemàtica, per anorrear la nació catalana. Aquesta ha estat una pràctica habitual des de l'època de Ferran el catòlic, rei castellà d'Aragó. Recordeu el 'tanto monta monta tanto, Isabel como Fernando'. Doncs, entre ells dos varen decidir esborrar de la història que Colom era català, i varen establir que només els castellans podrien anar a Amèrica. No sabem si Fernando montaba tanto o no, però ja es va encarregar que els súbdits del regne d'Aragó no es beneficiessin de la descoberta. Aquesta és la fita de Wert, recuperar totes les manipulacions històriques que justifiquen la 'Sagrada Unidad de la Patria'.

Renoi, quin tuf feixista que es respira a l'ambient. Fa pudor de sofre.

LLUÍS MONT és cardiòleg
@montgirbau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.