Una qüestió moral


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 17/des/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Durant molts anys, la humanitat va considerar l'esclavatge, o la submissió de la dona, o els càstigs corporals com actituds totalment morals i ètiques. Cal entendre doncs, que els conceptes morals evolucionen i no són en absolut universals.

Malgrat la Revolució Francesa i la Revolució Americana, i la declaració dels drets humans, aquests valors segueixen sense ser universals, i per tant no s'apliquen. Sovint critiquem una nació, un país, perquè no aplica els drets humans. Un exemple clar és la crítica a determinades actuacions dels Estats Units. Però no entenem, que com deia Nietsche, qui s'enfronta a un dragó s'esdevé un dragó. Els drets universals només els pots aplicar si qui lluita amb tu també els aplica. Tu no pots anar a la guerra amb la ma lligada. Per això, quan els feixistes varen inventar el bombardeig de població civil com arma de guerra, els Aliats ho varen aplicar també durant la Segona Guerra Mundial. Pels catalans, el dret a existir de la Nació Catalana, és una qüestió moral claríssima. No entenem com els Castellans troben defensable èticament esborrar la Nació Catalana de la terra. I tot i així, persones que han nascut i viscut a Catalunya com els votants del PP i de Ciutadans, ho consideren tan normal. Igual que molts africans troben normal amputar el clítoris a les nenes. Sra. Camacho, Sr. Ribera, mirin-se vostès mateixos al mirall, fixament i descobriran un monstre mancat de sentit ètic en vers la Nació Catalana. Mentrestant, des de Castella, el pensament feixista s'encarrega de incendiar la població catalana, buscant un enfrontament prou greu com per justificar una intervenció definitiva: armada, constitucional o la que sigui, que aconsegueixi fer desaparèixer definitivament la nostra nació. Es una vella tàctica que ja va utilitzar el Comte-Duc d'Olivares. Caldrà molta serenitat per superar la proba.

LLUÍS MONT és cardiòleg
@montgirbau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.