Sempre ens quedarà Moscou


  • Comparteix:

ignasi.bea

Ignasi Bea


Publicat: el 4/gen/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'Sempre ens quedarà Moscou', deu haver pensat Gerard Depardieu després que el Molt Honorable Vladimir Putin, el que tanca a la presó rockeres que li porten la contrària, li hagi concedit la ciutadania russa per evitar-li pagar els impostos que li pertoquen. Penso en Depardieu, el recordo fent el paper d'Olmo Dalcò a Novecento i no puc evitar sentir una profunda llàstima. No és qüestió de 75%, ni de 50, ni de 30 %, senyor Depardieu, sinó de com pot ser que hi hagi gent que té fortunes similars a la seva mentre 80.000 persones moren de gana cada dia al planeta.

En altres latituds progressivament càlides gràcies al canvi climàtic, algú decideix que 'Crònica d'una mort anunciada' serà el títol de l'article que parlarà, més aviat del què ens pensem, de la sala Hoboken. Aquella sala -molt legítimanent privada- establerta en un espai públic, que pretenia donar resposta a una reivindicació històrica dels músics santcugatencs obviant la voluntat d'aquests. Segons les males llengües, les expectatives no han estat assolides.

Mentrestant, ja no a la vida real sinó a l'univers santcugatenc 2.0, un jove de vint-i-pocs que es vanta de ser “especialista en banca i finances, defensor del liberalisme econòmic i catòlic practicant” defensa intervencions militars a Cuba, Iraq, Líbia, Síria, etc, provocant la nàusea i la desconfiança en l'espècie humana de gran part de la parròquia twitera -de la catalana i de la del país del costat-. Protegit per 140 caràcters que possibiliten demagògia i escapisme a dojo, el nen de casa bona, admirador de Reaggan, Thatcher i altres reductors de l'esperança de vida dels seus respectius països, pontifica dia si dia també sobre les matèries més diverses, sense cap rastre de vergonya.

A la smart city alguns s'escandalitzen perquè l'alcaldessa es declara, en una entrevista al Diari de Sant Cugat, més propera a la CUP que al PP. El que escriu aquesta columna no hi troba res d'estrany. Els 4 genets de l'apocalipsi, que si poguessin ens tornarien a l'edat mitjana, al delme i al dret a cuixa, estan tan allunyats de la realitat realment existent que qualsevol que s'hi compari sortirà guanyant. Sempre.

Sense marxar de la ciutat dormitori d'alt standing, m'arriba el rumor que Xavier Martorell, antic regidor de Seguretat Ciutadana i promotor de la instal·lació de les imprescindibles càmeres de videovigilància al centre de la nostra ciutat, serà el nou Director General de Presons de la Generalitat. Malpensat, etern roig-aixafaguitarres com sóc, penso, inevitablement: mama por.

I aquestes festes, qui més qui menys ha tornat a casa per estar amb els seus. I altre cop, puc veure de manera clara i diàfana el significat de la injustícia. Un ciutadà basc que es diu Arnaldo Otegi fa més de 3 anys que està tancat a presó pel simple fet de fer política, i Alfonso Fernández 'Alfon·', detingut arran de la vaga del 14-N, fa 50 dies que no dorm a casa. Mentrestant, delinqüents com Ángel Carromero de les Nuevas Generaciones del PP tindran tota la facilitat per escapar de la justícia. This is Spain.

IGNASI BEA és regidor de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.