I si parem un moment?


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 11/gen/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Allà on abans hi havia converses pausades i tranquil·les en les quals veies la cara i els ulls de l'altra ara hi ha piulades de 140 caràcters fetes des de la fredor d'una màquina.

Allà on fins fa res podies mirar i remirar llibres i empapar-te de cultura ben aviat hi haurà 'big macs', coca-cola, patates fregides congelades i aletes de pollastre sense gust a res que, això sí, pots consumir en cinc minuts.

Allà on el territori hauria d'estar lligat a través de xarxes ferroviàries de rodalies ara hi veiem trens de gran velocitat que passen per infraestructures faraòniques i que responen a un model de desenvolupament que només beneficia a uns quants.

Allà on abans hi havia contractes indefinits i els treballadors i les treballadores tenien uns drets força ben garantits ara hi ha temporalitat, flexibilitat laboral i pèrdua de drets en nom de la productivitat i la lliure competència.

Allà on abans hi havia jocs de taula que et feien teixir complicitats ara hi ha 'nintendos', 'wiis', aïllament i individualització.

Allà on abans hi havia el lent 'xup-xup' del menjar carinyós de les àvies ara hi ha els precuinats i el menjar ràpid propi de les presses, la manca de temps o les poques ganes de pensar.

Allà on abans trobaves el producte el producte de proximitat, la botiga de barri i el 'bon dia' així que entraves ara hi ha franquícies i grans superficies que, quan et veuen entrar, només pensen què et poden encolomar.

Allà on abans veies televisió que volia repòs, atenció, fer pensar o entretenir de manera intel·ligent ara hi trobes grapats de canals i programes que, més que 'escombraria', haurien d'anar directament a les escombraries.

Ara que estaria bé que ens guiés la doctrina econòmica de l'Arcadi Oliveras, ens marca el camí el neoliberalisme del senyor de les americanes de colors.

I així anem fent, any rera any, esperant que tot se'n vagi a fer punyetes si abans no intentem de fer un “resset” per intentar que les coses vagin tornant al seu lloc.

Molt bon any a tothom i ànims, que la feina és dura i llarga però agraïda !

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

COMENTARIS

Tot i estar d'acord en el missatge de fuons de les teves paraules em prenc la llibertat de fer una reflexió. Tot això que dius només depén de nosaltres, de seguir preferint la lectura d'un bon llibre,d'escoltar bona música o fins i tot d'escoltar un bon programa de ràdio a veure la tele. De "perdre" els temps tot parlant amb un amic, de compartir una sobretaula amb una baralla de cartes i un bon gintònic. De fer una tria en la cistella de la compra amb productes de proximitat i fet per empreses catalanes i així un llarg etc. La Cristina i jo hem procurat que els nostres fills prengui el camí correcte així que ja sabeu de nosaltres depén que ho assolim.

vicenç valls i mercadé. Enviat el 11/gen/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.