Sobre els columnistes polítics de Cugat.cat


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 14/gen/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els que em coneixen bé saben que sóc un apassionat de les dades i les estadístiques, fins a l'extrem que un company de l'equip de govern m'ha batejat carinyosament en un xat de whatsapp com a 'Central de Dades' , tot recordant el 'centre de dades' del programa radiofònic 'futbolero' d'en Puyal on en Josep Maria Batllori informa dels resultats i estadístiques dels partits. Suposo que és un defecte de formació que patim els enginyers, una professió on les dades són el que la farina és al forner.

Tot això us ho explico perquè ara fa unes quantes setmanes vaig encarregar als secretaris del meu grup municipal que analitzessin les temàtiques i el nombre de lectures de les columnes d'opinió que diferents polítics locals publiquem cada dia a la web de Cugat.cat des de l'inici de mandat. Una tasca molt laboriosa, però a la vegada molt interessant des d'un punt de vista sociològic. Amb els resultats a la mà en tindria per fer uns quants articles, però per no avorrir el personal compartiré només algunes curiositats.

Per exemple, des de l'inici de mandat, les cinc columnes d'opinió més llegides (totes elles per sobre de les 3.000 lectures) són:

- 'Nou curs, parvulari nou' (de Mireia Ingla)

- '11 de Setembre' (de Jordi Carreras)

- 'Pacte Fiscal per Extremadura' (de Jordi Puigneró)

- 'Constatacions,curiositat i reiteracions' (d'Ignasi Bea)

- 'La loteria més espanyola' (de Jordi Puigneró)

Pel que fa als cinc columnistes més llegits o, dit d'una altra manera, els columnistes amb la mitjana més alta de lectures per article, tindríem que en primer lloc Ignasi Bea, seguit per Joan Calderon, Jordi Carreras, Jordi Puigneró i Álvaro Benejam (tots amb una mitjana per sobre de 1.000 lectures per article).

Curiosament només un 12% dels articles de Joan Calderon i un 17% de l’Ignasi Bea són sobre temes locals, rànquing que encapçala el regidor Ferran Villaseñor (53%), seguit de Cristina Paraira (50%) i Jordi Carreras (45%). Atès que els dos polítics més llegits són els que menys escriuen sobre temes locals podríem concloure que suscita més interès pels lectors les temàtiques generals o supramunicipals que no pas les locals. De fet en el còmput global, només un 40% dels articles redactats per polítics són sobre temes locals, articles que han obtingut un 36% del total de lectures.

I, finalment, pel que fa a les temàtiques que han generat més literatura i controvèrsia destaquen els articles relacionats amb el pressupost municipal, l'Smart City i les activitats culturals com la Festa Major. Això pel que fa a temàtiques locals. A nivell de temàtiques supramunicipals guanya de carrer les relacions Catalunya-Espanya, seguit de la crisi/retallades/vagues i temàtiques de drets civils com ara el tema de l'avortament.

No voldria acabar aquesta columna sense agrair a l'Àlex, el Salva i el Bernat la bona feina que fan al grup municipal de Convergència i Unió i que gràcies a ells avui he pogut escriure aquesta columna d'opinió. I, per tant, a ells la dedico.

Jordi Puigneró i Ferrer és tinent d'alcalde i membre de les executiva local i comarcal de CDC.




  • Comparteix:

COMENTARIS

Yo me lo guiso, yo me lo como. Bien, ahora ya sabemos a que se dedican los tres miembros del Grupo Municipal de CIU y que pagamos entre todos.

Juan Carlos Sala Garrido. Enviat el 14/gen/13


A vegades costa fer una columna cada setmana i surten millor o pitjor. cal, però un pel de rigor, encara que siguin coses que no siguin importants, o fins i tot xorrades: En 7 minuts, en l'estona esmorçar i davant de l'ordinador (jo solet) he trobat algunes columnes que sembla que algú ha llegit. El castell d’aniràs i “no entraràs” 5056 lectures Temps de canvi a la política i a la societat (i espero que al PSC) 5065 lectures Consells de barri: més i millor participació ciutadana, espero 3278 Si tu no vas ells tornen (si és que mai van tornar) 3265 Manifestacions diferents davant l’ajuntament. Treballadors de Sharp i antiavortistes 4688 O “Contestació a les Manifestacions diferents davant l’ajuntament. Treballadors de Sharp i antiavortistes”4688 Totes menys la darrera (bruno de Salvador són meves) El que estava pensant era que si per una cosa tonta "no acabem de perfilar", m'asalten els dubtes sobre les importants.

Ferran Villaseñor. Enviat el 14/gen/13


Aquestes estadístiques són publiques o solament són per el lluiment d'aquest senyor

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 14/gen/13


solament s'ha de fer una cerca, per exemple pel nom de l'autor i anar mirant les columnes. sincerament, una pèrdua de temps, però així ho troboràs, pots verificar les dades (poques) que us poso.

Ferran Villaseñor. Enviat el 14/gen/13


En resposta al Sr. Sala Garrido, comentar que no ens consta cap pregunta seva en relació a les tasques dels grups municipals, i fer-li saber també que des del grup de CiU no només fem feina estadística, que no és poca; sinó que també som enllaç dels ciutadans amb els regidors de la nostra federació, en aquest cas de l'equip de govern i també redactem i treballem les mocions d'interès local i nacional així com aquelles que algunes entitats locals ens demanen fer arribar al Ple municipal. Per a qualsevol qüestió es pot adreçar a grupciu@santcugat.cat. Gràcies.

Àlex Calmó i Soto. Enviat el 14/gen/13


Señor Calmó, ya veo que es muchisimo trabajo "solo" para tres personas y que quizas necessitarian mas gente.

Juan Carlos Sala Garrido. Enviat el 14/gen/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.