El dret d'autodeterminació


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 16/gen/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La reunió del Comitè Federal del PSOE va donar algunes perles sobre el procés sobiranista català. El gran argument del Sr. Rubalcaba per oposar-se al dret a decidir de Catalunya és que 'una part no pot prendre decisions sobre aspectes que ens afecten a tots'.

Si alguna cosa li hem de reconèixer a Rubalcaba és que no és un enze. En lloc de dir que la Constitució i la unitat d'Espanya són sagrades i com a tal intocables, es pren la molèstia d'argumentar. En tot cas, és molt difícil d'argumentar contra els drets d'una nació sense estat, perseguida des de fa segles per Castella. El mateix argument el podríeu aplicar al Tibet, a Palestina, al Kurdistan, a Escòcia o al Quebec i faria riure. Hi ha arguments que se'n diuen de consum intern. Es a dir, tothom sap que són mentida, però com que els convé doncs fot-li que és sorda. També la constitució nord-americana defensava la esclavitud, en un país democràtic, constituït per homes lliures. Ara be, el PSOE, es mostra disposat a fer una reforma de la constitució per convertir Espanya en un país federal. '¡A buenas horas mangas verdes!'.

A tot això, la Sra. vicepresidenta del govern, la Sra. Santamaria, fa demagògia barata, dient que el govern català perd el temps amb assumptes tan irrellevants com la construcció d'un nou estat d'Europa, mentre no s'ocupa de la crisi, renyant el govern català amb un posat de senyoreta de parvulari. M'hagués agradat veure la cara de Mas Colell, veient aquesta sra, filla de general franquista, i que com a gran mèrit curricular és advocada de l'estat. Potser que abans de criticar, es miri el curriculum del Mas Colell, i després parli amb més respecte pel conseller d'economia.

LLUÍS MONT és cardiòleg
@montgirbau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.