AVARIA DE RÀDIO No hi ha emissió al 91.5 FM a causa d'una avaria tècnica. Podeu seguir la programació a través del web, app i Alexa.

Què vol Pedro J.?


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 21/gen/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'El Mundo' és un diari ultranacionalista espanyol que s'ha caracteritzat per atacar la suposada facció 'tova' del PP (és a dir, Rajoy), donant suport al sector més ultra, encapçalat per Aznar i Esperanza Aguirre. Per això, l'agressivitat amb què el diari s'ha llençat sobre Bárcenas imputant al PP a través del repartiment de sobresous als dirigents no deu tenir res a veure amb la recerca de la veritat ni amb la professionalitat periodística.

Partint, doncs, de la convicció que 'El Mundo' és un òrgan de manipulació de la opinió pública, manegat des de sectors ultranacionalistes espanyols, no cal ser molt paranoic per sospitar que es tracta de debilitar Rajoy enfront del sector aznarista. Diguem que és probable que Rajoy acabi devorat pels seus companys de partit, a la recerca d'una resposta més contundent contra el procés sobiranista català. Els sectors més ultranacionalistes i ultradretans espanyols fa dies que clamen per respostes contundents contra les institucions catalanes, i la política d'ofec econòmic lent, els deu fer perdre la paciència. S'estimarien més buscar alguna excusa per suspendre la autonomia i tirar pel dret.

Mentrestant, doncs, què és pot fer des de Catalunya? El que segur que no és intel·ligent és fer el préssec, o el que serien els seus sinònims més actuals, 'Diguem', 'Pesecejar' o 'Duranitzar'. Si el PSC i Unió s'aclareixen una mica més, i diuen que Catalunya és una nació i que el dret d'autodeterminació és un dret humà fonamental, tots plegats haurem definit millor un horitzó ètic i moral, enfront de l'ultranacionalisme imperialista que governa les Espanyes.

LLUÍS MONT és cardiòleg
@montgirbau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.