AVARIA DE RÀDIO No hi ha emissió al 91.5 FM a causa d'una avaria tècnica. Podeu seguir la programació a través del web, app i Alexa.

'When shit hits de fan!'


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 20/feb/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Seguir l'actualitat i intentar endevinar què està passant es fa realment difícil. Segurament perquè molts actors diferents hi participen amb interessos oposats, però al mateix temps confluents. A mi m'agrada especular, però darrerament ha esdevingut una ciència massa difícil. Segurament si dividim la situació actual en diversos actors i prenem suficient distància podríem treure'n una mica més l'entrellat.

1. Processos judicials independents, que van caminant lentament, però que en aquest moment del temps i de l'espai s'han accelerat, sota pressions diverses. Segurament quan s'acaba la pasta és més difícil de comprar silencis.

2. Ofensiva dels sectors ultranacionalistes i ultradretans a Madrid, que volen recuperar el poder a l'estat i aprofiten per carregar contra la cúpula dirigent actual, moderada (ualaaa). Ací hi hauria tot l'escàndol del finançament del PP i el cas Barcenas. També els va be debilitar la casa Reial, i tenir-la agafada per les parts, per fer-los ballar la seva música. Ací hi ha una bona sintonia entre Pedro J, les FAES, Anson, Rouco Varela i altres.

3. Ofensiva de l'Estat contra el procés sobiranista a Catalunya, enviant un nombre indeterminat d'espies per muntar un pollastre prou gran, com perquè els catalans pensin que totes les institucions catalanes són un podrimener, i que millor que manin des de Madrid. En aquest sentit, tot el tema de les escoltes de la empresa de detectius, hàbilment utilitzat pot crear un caos total. Entre tants informes, la policia espanyola ja deu saber fins i tot la marca del raspall de dents de cada polític català, i si ronca quan dorm!

4. La oposició política, es a dir, el PSOE, en plena caiguda, sense atrevir-se ni a demanar la dimissió de Rajoy, perquè les enquestes electorals els enfonsen més avall de l'infern.

5. I tot això, amanit amb una crisi econòmica de nassos que ningú sap quan s'aturarà.

Ja té raó Sáenz de Santamaría quan li diu a Homs que està paranoic! Acabar amb el procés sobiranista és una feina important, però si ho has de fer mentre nedes per no enfonsar-te no és pas tan fàcil. Una part important de les energies del govern central estan hores d'ara dedicades a assegurar-se la flotació.

LLUÍS MONT és cardiòleg
@montgirbau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.