On són els demòcrates espanyols?


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 8/mai/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan els neofalangistes i ultranacionalistes espanyols criminalitzen el nacionalisme català titllant-lo de nazisme o fomentant la propaganda anticatalana de tota mena, i ningú respon des de Espanya, estan deixant créixer la bèstia.

'L'ou de la serp' sempre és a punt per eclosionar. La democràcia és sempre un sistema feble i el totalitarisme, una resposta temptadora per a molta gent. La primera reacció davant les dificultats o adversitats dels humans és cercar culpables i sacrificar-los per apaivagar les ires dels deus. Si no plou, doncs sacrifiquem persones o bèsties a l'altar.

Quan a l'edat mitjana hi havia gana, la gent s'organitzava alguna persecució i matança de jueus, altrament dits 'progroms'. Actualment, la societat espanyola està criminalitzant els catalans, aplicant criteris xenòfobs, a l'inici només verbals, però que, sens dubte, tard o d'hora evolucionaran un pas més endavant, generant violència física.

Per això, els demòcrates espanyols haurien de ser molt conscients que, callant i fent el gara-gara al pensament neo-feixista espanyol, entraran en una dinàmica terrible, de la qual ells mateixos seran víctimes. Perquè si cau el pensament democràtic a Espanya, ells seran els següents represaliats, després dels catalans, com ha passat sempre al llarg de la història. El fet que la Rosa Díez sigui la política espanyola més ben valorada hauria de fer reflexionar, per exemple, al PSOE. Els ultranacionalistas espanyols busquen la criminalització dels catalans, perquè consideren que la unitat d'Espanya és un valor superior a la democràcia, i que per defensar-lo 'todo vale'. Ací rau el problema.

LLUÍS MONT és cardiòleg
@montgirbau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.