Viure a Sant Cugat o viure Sant Cugat


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 31/mai/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La propera setmana de juny, concretament els dies 5, 7, i 8, la CUP organitza la 2a edició de la Festa per la Unitat Popular (FUP). Dos dies plens d'activitats que tindran lloc a diferents espais de la ciutat. Concerts, xerrades, debats, àpats populars, fira d'entitats, actes polítics i un llarg etcètera es combinaran per ocupar places, carrers i espais tancats de Sant Cugat.

Aquesta és, com tantes d'altres, una mostra palpable del que entenc que vol dir 'fer ciutat'. Una ciutat que, sobretot quan ve el bon temps, és plena d'activitats que, cap de setmana rera cap de setmana, omplen places i carrers.

Entitats, associacions, ONG i col·lectius orgullosos de poder mostrar allò que fan o que han estat organitzant durant tant de temps. Això vol dir 'viure Sant Cugat'. Entendre que hi ha espais públics que han d'esdevenir espais de relació, de compartir, d'intercanviar converses, de ser llocs on enamorar-se, enfadar-se, riure o plorar, beure's alguna que altra cerveseta, ballar. I sí, és cert, aquestes coses moltes vegades passen de nit. I és aquí on entra en joc la necessària capacitat de l'administració per posar en funcionament la pedagogia, el saber fer entendre als veïns i veines de Sant Cugat que allò que aquell dia està passant sota de casa seva o molt a prop no és fruit de les ganes d'una minoria de voler tocar la pera.

La CUP no organitza la FUP pensant que aquell cap de setmana no deixarà dormir a aquelles persones que viuen a prop d'on es realitzaran les activitats. Tampoc no tenen aquest objecitu els bastoners, els diables o els castellers quan organitzen les seves diades. Cal saber trobar un punt de consens (en aquest punt tenim una eina molt bona que es diu Pacte per la Nit i que cal desenvolupar amb tota la seva potencialitat) entre aquells que entenen que el dret a descansar i a dormir preval sobre qualsevol altre i aquells que volen gaudir la ciutat de nit. Però un punt de consens vol dir això. El que no pot ser és tenir la sensació que cada cop que vols organitzar qualsevol activitat passes a esdevenir una molèstia, una pedra a la sabata que és bàsic que quant més allunyada estigui d'allà on hi ha gent molt millor per tothom.

Algun dia és possible que algú aconsegueixi que Sant Cugat esdenvingui, definitivament, una ciutat absolutament adormida, silenciada, exemple d'una tranquil·litat imperturvable. Aquell dia crec que tots coincidirem en el diagnòstic que alguna cosa falla.

I tu què vols? Viure a Sant Cugat o viure Sant Cugat ?

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.