Tan sols hi ha una recepta: anar-hi, anar-hi i anar-hi


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 5/jul/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja han passat dos anys d'ençà d'aquell llunyà juny del 2011 en el qual, davant de la nostra més absoluta sorpresa, vam aconseguir treure dos regidors a les eleccions municipals. Dos anys i què voleu que us digui...

En alguns aspectes la política institucional és com me l'havia imaginada, en altres és molt pitjor del que podia intuïr i en altres també és millor del que t'havien comentat. En el fons, crec que el millor és intentar agafar una certa distància, tot i que molts cops sigui molt complicat, intentar relativitzar-ho tot una miqueta en la mesura del possible, ser conscient que allà dins estàs intentant tirar endavant una feina molt important i d'una gran responsabilitat perquè, com a mínim, et deus a les 2.346 persones que van agafar una papereta de la CUP i van decidir posar-la dins d'una urna i, sobretot, no perdre mai de vista allò que vam dir el primer dia vam entrar per la porta de la casa gran: un peu al carrer i un altre a l'ajuntament. Si alguna cosa he après en aquests dos anys és que les lluites que es porten a terme des del carrer, des de la societat civil organitzada, donen fruits i creen contradiccions i maldecaps importants a la política institucional.

I la CUP de Sant Cugat aquests dos anys què, us preguntareu ? Ha canviat molt ? S'ha transformat en una cosa irreconeixible ? Ha notat negativament què és això de la política institucional? Doncs crec que la resposta és que no. Aquí seguim perquè venim de molt lluny i tenim un projecte de ciutat que no és conseqüència d'una il·luminació espontànea i, en la mesura del possible, intentem que algun bocinet d'aquest projecte es vagi fent un lloc en la política municipal. I aquí seguirem amb la nostra manera d'entendre la política, amb el nostre model assembleari de presa de decisions encara que de tant en tant ens costi algun disgust, amb els nostres errors i els nostres encerts.

Han passat dos anys i seguim fent assemblees obertes on pot asistir qui ho vulgui a aportar propostes, critiques, idees. Han passat dos anys i seguim fent reunions llargues i feixugues a causa de la nostra tossuderia de voler decidir-ho tot a partir del conses. Crec que el millor que ens podem dir a nosaltres mateixos és que han passat dos anys i, a banda de moments de contradiccions inevitables que es produeixen en determinades ocasions i que de ben segur es seguiran produint, la política institucional no ens ha fet dubtar ni un moment del nostre projecte ni ens ha transformat. I això serveix per la CUP de Sant Cugat i per la resta de cups dels Països Catalans, inclosa la CUP nacional i la seva tasca al Parlament.

Em sap greu però com que acostumem a ser els més crítics amb nosaltres mateixos, tenia ganes de llençar alguna floreta, que de tant en tant no va gens malament.

P.D.: Amb el Pep al cap, una abraçada molt forta a l'Èlia i al Toni. Per vosaltres i per molts d'altres hi anirem, hi anirem i hi anirem

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.