Can Borrull es mereix més, veïns i veïnes es mereixen una resposta


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 17/jul/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ens situem: el barri de Can Borrull és el que hi ha a peu de la carretera de Vallvidrera, abans de l'estació dels FGC de les Planes sentit Barcelona, i que precisament forma part del que s'anomenava districte de les Planes i ara consell de barri. És un barri amb una singularitat pròpia: construït als anys 40 a l'entorn de la masia de Can Borrull, de cases unifamiliars la majoria d'elles d'autoconstrucció i fora d'ordenament , i que formen part del parc de Collserola.

Ja fa més de 20 anys que els veïns i veïnes de Can Burrull lluiten per dignificar el seu barri, no només per la seva legalització, sinó per netejar-li la cara al barri, urbanitzar i arranjar les deficiències en subministres i serveis. Els malestars principals continuen sent la reforma de la carretera perquè sigui una via urbana 'amable', la construcció del mur de contenció de la riera per evitar inundacions i millorar la salubritat, i l'adequació de la depuradora i el seu entorn.

Sembla que el fet pot estar encarrilat, però que encara s'està pendent d'alguns 'serrells' - vistiplau d'urbanisme i condicionants econòmics -. Doncs bé, en el punt 6 de l'ordre del dia del consell de barri de les Planes de principis de juliol, s'anunciava com 'Projecte d'urbanització de Can Borrull'. Després de quasi tres hores de debat del consell i en arribar aquest punt, el president mostrà una carta de disculpes del regidor d'Urbanisme, el Sr. Pere Casajoana, per la seva absència i emplaçant els veïns i veïnes de Can Burrull a una reunió el dia 25 de setembre. Increïble i vergonyós!

Ja no parlo dels representants del consell, sinó de la gent del públic i veïnatge de Can Borrull que es va quedar amb un 'pam de nas' veient com la seva espera havia estat inútil. Lògicament no va agradar el fet, alguns vàrem denunciar l'acció - per cert, Cugat.cat en va ser testimoni - però les circumstàncies eren les que eren i no hi havia marge de maniobra. Això sí, el Sr. Puigdomènech va anunciar, amb bones formes i tractant d'apaivagar el descontent, que també estava bé ajornar la trobada i informació, perquè amb aquests quasi tres mesos 'les coses podien millorar i avançar positivament' - no ho dubtem, i això significa que hi ha informació que no es traspassa -. No hagués estat lògic anunciar la suspensió del punt 6 a l'inici del consell de barri? No hagués estat més elegant que el regidor d'Urbanisme hagués fet el gest de venir a dir-ho personalment? O posar-se en contacte amb els afectats directament per disculpar-se si no podia assistir-hi? Molt possiblement va pensar que no tenia res nou a dir i evitar-ne donar la cara al veïnatge.

En el ple municipal de juliol (dilluns passat) vàrem fer un toc d'atenció al regidor d'Urbanisme per haver menystingut als veïns i veïnes de Can Borrull, varem recriminar el gest i varem demanar que fóssim més curosos amb el tracte vers la ciutadania (no és la primera vegada). També vam exigir que els regidors i regidores de cada àmbit de govern es passegessin més pels consells de barri a donar comptes de la seva gestió o dels temes de la seva àrea que es tracten a les ordres del dia dels districtes i dels barris.

Però, per la resposta poc respectuosa i burlesca del regidor Puigdomènech, i l'aplaudiment final de la resta dels seus companys d'equip de govern i del seguici tècnic, entenc dues coses: primer que no tenien resposta i que incomodà 'l'estirada d'orelles' - sortida lògica quan hom no ha fet els deures -, i l'altra és que els veïns i veïnes de Can Borrull hauran d'esperar si o si, tres mesos més a saber quan poden començar les obres, i mentre sense informació.

En política es demanen gestos, se'ns demana un tracte més que exquisit amb la ciutadania, se'ns demana respecte. Massa sovint la manca d'aquest als membres de l'oposició per part de l'equip de govern, denota que no hi ha respostes, ja es sap el què es diu 'quan no hi ha arguments es passa a l'atac personal o col·lectiu'. Sr. Puigdomènech i Sr. Casajoana, dos anys de mandat i encara no entenen de què va. La majoria absoluta no és un xec en blanc.

PERE SOLER és regidor del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.