Més difícil encara


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 6/oct/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El dia 13 el Dr Josep Guardiet serà beatificat. Penso que aquest és un reconeixement humil (només Déu coneix el cor dels homes) i no es fa en contra de ningú (el perdó és la característica del màrtir cristià).

L'escriptor Josep Pla diria que el Dr. Guardiet va ser 'un homenot'. Per la seva immensa capacitat de treball apostòlic i la seva creativitat, per l'amor a la terra, l'agudesa dels seus escrits i un do de gents que li donava grans amics i també grans enemics. El seu retrat ha presidit moltes llars de Rubí durant molts anys. La meva mare l'havia conegut a Sabadell en uns temps molt diferents d'ara, però tant o més difícils. Ella em va transmetre la memòria més entranyable que guardo d'aquell homenot: Un dia anava rambla avall a portar el Viàtic a un malalt. Tal com llavors es feia, l'acompanyava l'escolà fent dringar la campaneta. En passar per davant d'una sala de ball popular, algú va blasfemar. Immediatament ell amb escolà i campana es va ficar al ball. Els músics sorpresos, van parar i ell va alçar la veu per dir: 'On es blasfema s'ha de reparar: Lloat sigui el Santíssim Sagrament!' I com si res, va fer el seu camí rambla avall amb l'escolà que anunciava que a coll d'aquell homenot passava Nostre Senyor.


BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.