Demagogs de la cosa pública


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 20/nov/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dilluns passat el PSC va presentar una moció, treballada conjuntament amb la uaSC, que replantejava els mecanismes de pagament de les urbanitzacions dels barris per part dels veïns. Com sabeu, els carrers no surten de fàbrica asfaltats i amb els serveis instal·lats. S'ha de fer, i això té un cost. Al centre de la ciutat aquest arranjament ha anat a càrrec del pressupost municipal integrament, als barris ho paguen els veïns en un 80% i en un 20% el pressupost municipal.

Com també sabeu, en molts barris de la ciutat els seus veïns han trepitjat fang i empassat pols durant molt temps, i molts encara ho fan. Molts veïns, en aquests anys, han pagat les seves quotes o contribucions especials lligades a la urbanització tardana del seu carrer. Molts d'aquests veïns, a la Floresta especialment, encara no tenen un projecte d'urbanització formal definit.
En aquest sentit, vam proposar que:
PRIMER.- CREAR un Fons Inter territorial de Compensació que financi amb aportació municipal extraordinària el 8% del cost total de la urbanització. Entenent que aquesta aportació corregeix, en part, el dèficit històric de serveis i endarreriments d'urbanitzacions de Can Borrull, Les Planes, el sector de la Capella de Sant Joan a Mira-sol, i en previsió de les futures urbanitzacions de la Floresta.

SEGON.- REALITZAR un projecte formal que permeti l'ajornament i/o finançament, i/o l'aval municipal de quotes urbanístiques,de fins a 10 anys, a les actuacions de Can Borrull, Capella de Sant Joan i les urbanitzacions futures de carrers de la Floresta.

TERCER.- DONAR suport a una oficina específica (com s'ha fet en altres zones) de suport veïnal i tècnic que permeti centralitzar l'entrada i canalitzar
l'assessorament de totes les queixes, suggeriments o preguntes, i resoldre amb una resposta ràpida les al·legacions tècniques i/o econòmiques presentades per associacions veïnals i ciutadans/es, com per exemple les presentades per l'AVV de Sant Joan en relació al sector de la Capella de Sant Joan.

QUART.- Derivar a Serveis Socials aquelles situacions que d'extrema realitat econòmica en cap cas puguin fer front al pagament de la part corresponent a les contribucions especials.

La resposta del govern municipal és que si es redueixen les aportacions dels veïns del barris, els del centre haurem de pagar més. Demagògia 'al canto' i cerca de confrontació entre veïns, lamentable. El dia que entenguem que és la 'cosa pública' potser avançarem una mica.
No cal dir-vos que CIU, i també els seus presidents del consell de barri de les Planes, Mira-sol i La Floresta, van votar en contra de la proposta.
Recordo les banderoles electorals de CIU l'any 2003 amb el llegendari 'urbanitzarem els districtes abans de 2007'. També recordo com el govern municipal (i per extensió tots els ciutadans) va haver de retornar uns 2 milions d'euros als veïns per haver formalitzar defectuosament el cobrament de contribucions especials a Mira-sol i la Floresta
Encara em sorprenen com algunes coses colen, i no passa res, al Show de Truman que a vegades sembla la nostra ciutat.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.