Districte STC: Ícar Tosset


  • Comparteix:

Icar Toset va començar la seva carrera al Taller de Músics

Icar Toset va començar la seva carrera al Taller de Músics

El guitarrista santcugatenc Ícar Toset, resident a Menorca, canvia el seu registre més jazzístic acompanyant el cantautor de flamenc Diego Paqué en la seva gira per Espanya. Una sèrie de concerts que fusionen el millor del jazz i el flamenc, en una proposta al més pur estil fusió. Aquest dissabte Diego Paqué, acompanyat d'Ícar Toset, enregistra en directe el seu quart disc 'Menorca, Paquérerla' al Teatre Principal de Maó.

ESCOLTA-HO

L'any 1992 comença la trajectòria musical d'Ícar Toset, guitarrista santcugatenc que actualment resideix a Menorca. Després d'una breu estada de sis mesos al Taller de Músics, Tosset descobreix que les escoles convencionals no són el seu estil i comença un procés de formació autodidacta.

Ícar Tosset ha col·laborat amb artistes santcugatencs de la talla de Martí Hosta, amb qui van muntar La Floresta Jazz and Latin Quartet, un projecte a cavall entre Sant Cugat i Menorca, que va comptar amb la col·laboració del pianista Marco Mezquida.

Després d'aquesta primera temptativa professional, ara forma part de la banda Swing Babies, un grup de fusió on es mesclen ritmes de jazz amb sons més mediterranis, propi de la illa on ara resideix.

Ícar Toset també ha estat un dels promotors de l'Orquestra Ítaca, un projecte que no va acabar de tirar endavant per problemes externs a la formació i que Toset considera congelat fins que les coses millorin.

A banda també de les col·laboracions amb Diego Paqué, Toset es dedica a donar classes a l'Escola Municipal de Música 'Es Castell', una ciutat de Menorca. Aquesta faceta permet al guitarrista santcugatenc una certa estabilitat per poder dedicar-se a la música en cos i ànima.

Ha estat precisament per les col·laboracions amb Diego Paqué que ha vingut recentment a la ciutat de Sant Cugat per motius professionals, per oferir un concert a l'espai Terra Dolça. Unes vingudes molt habituals en el músic que, tot i viure a Menorca, visita regularment la ciutat de Sant Cugat.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.