D.Duran (Ecologistes en Acció): 'Les cadenes de distribució fixen què mengem'


  • Comparteix:

Diego Duran és membre d'Ecologistes en Acció

Diego Duran és membre d'Ecologistes en Acció

Apostar per la producció agrària local i sense components químics és la clau per a una alimentació sana i sobirana, lluny dels dictats de la indústria alimentària. Ho ha defensat el membre d'Ecologistes en Acció, Diego Duran, a la xerrada sobre sobirania alimentària que Imago ha organitzat aquest dijous dins les Jornades de Biocivilització. A la ponència també han participat l'Associació Salut i Ecologia i la cooperativa local l'Ortiga.

ESCOLTA-HO

Les grans cadenes de distribució decideixen què mengem.

Tot i que sembla que al supermercat hi ha molta varietat de productes, això no és així, són tots els mateixos. Per exemple, a tot arreu hi ha el mateixos tomàquets que acostumen a ser els que millor resisteixen el transport.

El model industrial és molt dependent del petroli i del paquet químic pel qual està preparada la llavor. Això té implicacions ecològiques i en la salut de les persones.

Alguns dels químics que s'usen a l'agricultura industrial s'acumulen a l'organisme dels animals i les persones que a la llarga poden provocar malalties.

El consumidor s'ha d'implicar en el model de producció agrícola.

En general, la ciutadania no és prou conscient del que menja

La gent no s'hauria de preguntar per què el menjar ecològic és car sinó que hauria de pensar per què els aliments del supermercat són tan barats.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.