Al-Khawaja: 'Quan defenses els drets humans la por forma part de la teva vida'


  • Comparteix:

Maryam Al Khawaja a l'auditori de la Casa de Cultura

Maryam Al Khawaja a l'auditori de la Casa de Cultura

La presidenta del Centre de Drets Humans de Bahrain, Maryam Al-Khawaja, considera que quan es lluita per la defensa dels drets humans, els risc i la por passen a ser una constant de la vida dels activistes. La també codirectora del Centre de Drets Humans del Golf ha llençat aquest missatge en la xerrada que ha ofert aquest dijous a la Casa de Cultura en el marc del projecte Ciutats Defensores de Drets Humans. La iniciativa, que continua dimarts que ve, està organitzada per l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, la Comissió Catalana d'Ajuda als Refugiats i l'Institut de Drets Humans de Catalunya.

ESCOLTA-HO

Algunes de les frases més destacades de l'entrevista:

'La situació que es viu a Bahrain és similar a la resta de països del Golf: molt arriscada. Allà, els defensors dels Drets Humans són considerats les principals amenaces dels governs'.

'Els riscos de defensar els drets humans a Bahrain són molts, des d'anar a la presó a la tortura, passant per la difamació o l'assassinat'.

'Quan ets dona i defenses els drets humans reps atacs diferents. Normalments, els que atacs 'online' són de naturalesa sexual'.

'El meu pare està condemnat a cadena perpètua i està empresonat des del 2001. La meva germana ha estat a la presó 11 vegades i ara té una condemna de cinc anys i 11 mesos. Jo mateix vaig estar empresonada l'any passat'.

'Quan ets defensor dels drets humans, la por acaba formant part de la teva vida diària, tot plegat entra a formar part del teu currículum'.

'Twitter ha esdevingut una eina molt útil per a nosaltres. Ens ajuda a documentar-nos, a comunicar-nos entre nosaltres i a treballar en equip en la distància'.

'La mala notícia és que els governs estan aprenent a fer servir Twitter i ho utilitzen com a principal arma de difamació'.

'El govern espanyol està venent armes a l'Aràbia del Sur i als Emirats Àrabs, que també participen en l'opressió de països com Bahrain'.

'Moltes vegades estàs a punt de perdre la fe, però sempre et recordes a tu mateix que fas el que fas no perquè esperis resultats ara, sinó perquè és el que és correcte. Fer el correcte no hauria de ser l'excepció'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.