Pilar Carrasquer (UAB): 'La bretxa salarial a Catalunya se situa per sobre de la mitjana de l'Estat espanyol'


  • Comparteix:

Pilar Carrasquer

Pilar Carrasquer

La desigualtat salarial entre homes i dones a Catalunya se situa, en general, en una mitjana del 26% segons dades d'UGT Catalunya. El magazín ha volgut conèixer quins aspectes socials i polítics promouen aquesta situació amb la doctora de sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Pilar Carrasquer, responsable del projecte 'BridgeS', que analitza aquesta situació. Carrasquer ha assenyalat que la bretxa salarial és una xacra que s'ha accentuat després de la crisi i, sobretot, en els treballs més precaris.

ESCOLTA-HO

El projecte 'BridgeS' ha estudiat tres sectors laborals, el químic, el financer i el de la cura de les persones. Tots tres presenten, en major o menor mesura, desigualtats entre els treballadors i treballadores ja sigui perquè la dona no pot promocionar la seva carrera o la seva feina està poc valorada. Carrasquer ha subratllat la importància de la implicació de polítics i societat civil perquè es produeixin canvis.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.